76 de percheziții în București și în țară, la medici și zeci de clinici Medas

de:
04 iul. 2014
0 Afișari
76 de percheziții în București și în țară, la medici și zeci de clinici Medas

Perchezițiile efectuate de Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Tribunalul București se desfășoară atât în Capitală, cât și în șapte județe. 

 În cazul de evaziune fiscală sunt implicați medici, dar și clinici private, care înregistrau cheltuieli fictive pe care le treceau prin contabilitate pentru a primi decontul de la stat.  Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Mediafax.ro că percheziţiile sunt făcute la zeci de clinici Medas. Conform surselor citate, ancheta în cazul clinicilor Medas vizează achiziţii de produse medicale. Activitatea infracțională a acestora a fost monitorizată încă din 2008.

Suspecţii au achiziţionat terenuri de la persoane fizice sau juridice pe care ulterior le-au revândut fictiv în interiorul grupului de societăţi comerciale controlate, în interval de 3 luni, la preţuri supraevaluate de circa 100 de ori (preţul nefiind achitat în realitate) singurul scop al operaţiunilor fiind acela de a genera TVA rambursabil, conform unui comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul din București. Parchetul informează și că, în cauză, s-au emis 13 mandate de aducere.

Prejudiciul este estimat la 68 de milioane de euro la bugetul statului român, conform unui comunicat de presă remis de Poliția Capitalei

Alte precizări făcute de Poliție: 

La această oră, Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.G.P.R., specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Serviciului Român de Informaţii şi I.P.J. Ilfov, face 76 de percheziţii (63 în Bucureşti şi 13 în judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ialomiţa) pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi rambursări ilegale de TVA.

Totodată, poliţiştii Capitalei pun în executare 76 de mandate de aducere, emise de magistraţi pe numele membrilor grupului.

În fapt, poliţiştii Capitalei au documentat, în perioada 2008 – 2013, activitatea infracţională a unui grup de persoane, care prin intermediul unei filiere de firme fantomă şi înregistrarea în contabilitate de cheltuieli fictive, ar fi primit rambursări ilegale de TVA.

Activitatea principală a membrilor grupului o reprezenta cumpărarea de terenuri şi revânzarea acestora, cu o creştere artificială a preţului, precum şi achiziţionarea de echipamente medicale.

 

Cookies