ARHIVA B365

75 kg de droguri de mare risc,ascunse în colete cu bame, importate din Kenia de o firmă din Capitală

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat o captură de 75,65 de kilograme de ,,khat”, drog de mare risc ce conține cathinonă. Stupefiantele erau disimulate în 104 colete cu greutatea totală de aproximativ 500 kilograme de bame, importate din Kenia, de o societate comercială din București.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R..

La activități au participat și specialiști ai Direcției Generale a Vămilor – Biroul Vamal Otopeni și ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

În cauză, un bărbat, de 21 de ani, din București, administrator și asociat unic al societății comerciale care a importat legumele, este bănuit că, în perioada 26-29 septembrie a.c., ar fi introdus în România, fără drept, 75,65 kilograme de plante verzi și umede (tulpini și frunze) cunoscute sub denumirea de ,,khat”, care conțin cathinonă. Ulterior, acesta ar fi deținut și a transportat aceste droguri pe teritoriul României, fără drept, în vederea livrării.

De asemenea, un alt bărbat, de 20 de ani, din București este bănuit că, împreună cu bărbatul care a împortat plantele, ar fi deținut și transportat pe teritoriul României, fără drept, în vederea livrării, aceste plante.

Totodată, a fost încriminată și societatea comercială care a importat plantele, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc

Efectele consumului acestei plante sunt similare cu cele ale consumului de XTC, iar plantele sunt consumate în special în Europa de Vest de către comunităţile de cetăţeni africani.

Aceasta este prima captură de acest gen din România, având un caracter de unicitate, valoarea de piață a drogurilor fiind de aproximativ 90.000 de lire.

În cauză s-a dispus, la data de 29 septembrie a.c., măsura reținerii pentru 24 de ore față de cei doi bărbați, iar la data de 30 septembrie a.c., magistrații tribunalului București au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru administratorul societății comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, iar față de cealaltă persoană s-a dispus măsura controlului judiciar.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button