80% din străzile laterale, din sectoarele 2 și 3, și 40%, din sectoarele 5 și 6, au fost deszăpezite

de:
27 ian. 2014
0 Afișari
80% din străzile laterale, din sectoarele 2 și 3, și 40%, din sectoarele 5 și 6, au fost deszăpezite

Avand in vedere cantitatile mari de zapada acumulate in ultimele zile in Capitala, primarul general, Sorin Oprescu, a cerut continuarea interventiei utilajelor de deszapezire pe toate strazile laterale, precum si evacuarea zapezii din marile interesectii. „74 de basculante de zapada au fost scoase azi-noapte din intersectiile mari ale Bucurestiului, ma refer la 13 septembrie – Sebastian, Calea Rahovei – Sebastian, Podul Izvor, Piata Romana, Piata Lahovari, Piata Dorobanti, Piata Universitatii, capatul tramvaiului 32 (Mitropolie). Actiunea continua intens in aceasta noapte din cauza ca meteorologii anunta ninsori si vânt destul de puternic pentru ziua de miercuri. Facem eforturi sustinute ca noul strat de zapada care se va depune, sa nu afecteze circulatia in Bucuresti”, a declarat edilul-șef, într-un comunicat de presă remis B365.ro, de Primăria Capitalei.

”Precizam ca evcuarea zapezii este posibila doar pe timpul noptii si se intervine impreuna cu echipajele Brigazii Rutiere si ale Politiei Locale a Municipiului Bucuresti. Astfel, in acest moment se actioneaza in continuare pentru largirea partii carosabile, iar utilajele de deszapezire intervin pe stradutele laterale. De asemenea, in cursul noptii se va aplica din nou mterial antiderapant pe toate arterele principale. In ceea ce priveste strazile laterale, conform raportarilor primite de la operatorii de deszapezire, pana in acest moment s-a intervenit astfel:

– In Sectorul 1 pe 60 % din strazile laterale

– In sectorul 2 pe 80 %

– In Sectorul 3 pe 80 %

– In Sectorul 4 pe 70 %

– In Sectorul 5 pe 40 %

– In Sectorul 6 pe 40 %

S-a intervenit pe strazile care au permis accesul utilajelor si pe care nu au existat masini parcate care sa blocheze accesul utilajelor de deszapezire.

In ceea ce priveste materialul antiderapanat, incepand de vineri 24 ianuarie, si pana astazi la ora 12.00, au fost imprastiate 11.100 de tone de material antiderapant.

Avand in vedere obligatia persoanelor fizice/ juridice de a curata trotuarele de zapada si gheata, politistii locali din cadrul Directiei Control, au verificat 55 de artere principale, fiind intocmite 20 de procese verbale de constatare si
sanctionare a contraventiilor in valoare totala de 25.000 lei. Totodata, au fost somate 307 persoane juridice si Asociatii de Proprietari.

Directia Generala de Asistenta Sociala continua programul de identificare si adapostire a oamenilor fara adapost.

Astfel, in acest moment, in centrele DGASMB sunt cazate 470 de persoane, 102 la adapostul de la Berceni , 13 la Viilor si 355 la cel din Pallady.

In ceea ce priveste splitalele aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, in continuare sunt asigurate rezervele de medicamente si se continua interventia pentru evacuarea zapezii din curtile spitalelor. In intervlaul 7.30- 17.00, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Urgenta Bucuresti s-au inregistrat 80 solicitari de solicitari pentru SMURD, iar la Spitalul de Urgenta Floreasca – 15 cazuri de fracturi, entorse, luxatii.

Potrivit reprezentantilor RATB, in acest moment se circula cu toate liniile de transport, depourile si refugiile de tramvai fiind in mare parte curatate.

Reamintim ca Primaria Capitalei a pus la dispozitia cetatenilor un numarul de telefon gratuit – Dispeceratul PMB, 0.800.800.868, la care se pot sesiza urgentele 24 de ore din 24.

Potrivit verificarilor facute in teren de politistii locali, pe parcursul zilei, operatorii de salubrizare au actionat cu un numar de 299 utilaje si 955 operatori manuali dupa cum urmeaza (raportare realizata la ora 16):

SECTORUL 1 – 72 utilaje, 230 operatori manuali;

SECTORUL 2 – 60 utilaje,162 operatori manuali

SECTORUL 3 – 41 utilaje, 170 operatori manuali;

SECTORUL 4 – 40 utilaje, 35 operatori manuali;

SECTORUL 5 – 54 utilaje, 178 operatori manuali;

SECTORUL 6 – 32 utilaje, 180 operatori manuali;

La ora 16.00 arterele principale erau deszapezite, astfel ca traficul rutier la nivelul Municipiului Bucuresti se desfasura in conditii de iarna”, se mai arată în comunicatul de presă remis B365.ro.

Cookies