73 de treceri de pietoni din Sectorul 6 vor fi suprailuminate. PS6: Lucrările au început luni seară și vor fi gata până la finalul lunii septembrie

01 aug. 2023
1519 afișări
73 de treceri de pietoni din Sectorul 6 vor fi suprailuminate. PS6: Lucrările au început luni seară și vor fi gata până la finalul lunii septembrie
73 de treceri de pietoni din Sectorul 6 vor fi suprailuminate. PS6: Lucrările au început luni seară și vor fi gata până la finalul lunii septembrie | Sursă foto: Facebook-Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că au fost începute lucrările pentru suprailuminarea a 73 de treceri de pietoni din aria administrată. Acestea urmează să fie gata până la finalul lunii septembrie, după cum anunță administrația publică.

73 de treceri de pietoni din Sectorul 6 vor fi suprailuminate

Până la acest moment, în Sectorul 6 există 78 de trecere de pietoni ce au fost suprailuminate pentru a asigura o siguranță sporită pentru cetățeni. În total, Primăria a anunțat că dorește să ajungă la 151 de astfel de treceri.

Astfel că, au fost demarate lucrările pentru suprailuminate altor 73 de treceri de pietoni. Lucrările au fost începute luni seară, 31 iulie 2023.

În primă fază, angajații ADPDU Sector 6 de la Biroul Mobilitate Urbană vor monta stâlpii de susținere și consolele unde vor fi prinse proiectoarele.

De asemenea, PS6 anunță că, tot în această etapă, vor fi montate și indicatoarele rutiere.

Seara trecută s-au efectuat lucrări pe:

  • Drumul Taberei 90,
  • Calea Plevnei 178,
  • Strada Moinești 4,
  • Bulevardul Timișoara 27,
  • Strada Valea Cascadelor 20,
  • Splaiul Independenței 206,
  • Bulevardul Uverturii, intersecție cu Strada Dreptății.

Primăria Sectorului 6 a transmis:

Ne asigurăm că viața are prioritate! De când am început reamenajarea trecerilor, numărul accidentelor la traversare a scăzut, potrivit datelor primite de la Brigada Rutieră.

Lucrările vor fi finalizate până la finalul lunii septembrie

Cea de-a doua etapă a lucrărilor va începe la data de 15 august 2023, după cum anunță Primăria. Aceasta presupune montarea proiectoarelor.

Toate trecerile de pietoni pentru care se efectuară lucrări vor avea instalație de tip „Flash”, asemenea celor ce au fost deja suprailuminate.

Până la finalul lunii septembrie vor fi finalizate lucrările pentru cele 73 de treceri, anunță PS6

De asemenea, în Sectorul 6, pe lângă trecerile suprailuminate, există și un total de 25 de treceri de pietoni ce au fost supraînălțate. Scopul acestora este de a asigura siguranța pietonilor.

Cookies