73.000 de copaci vor fi plantați în mai multe zone din Sectorul 1. Clotilde Armand a semnat contractul pentru finanțarea pădurii urbane

27 sept. 2024
3707 afișări
73.000 de copaci vor fi plantați în mai multe zone din Sectorul 1. Clotilde Armand a semnat contractul pentru finanțarea pădurii urbane
73.000 de copaci vor fi plantați în mai multe zone din Sectorul 1. Clotilde Armand a semnat contractul pentru finanțarea pădurii urbane | Foto simbol: Freepik

Clotilde Armand, primarul în funcțiune al Sectorului 1, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Creare de păduri urbane în Sectorul 1 al Municipiului București”, prin care vor fi plantați 73.000 de puieți forestieri în mai multe zone din aria administrată, pe o suprafață de aproximativ 24.000 de metri pătrați.

Se vor planta arbori, arbuști și garduri vii

Clotilde Armand anunță, printr-o postare pe pagina de Facebook, că cei 73.000 de puieți forestieri vor fi plantați în mai multe zone din Sectorul 1, precum Șoseaua Străulești, Strada Gheorghe Pripu și strada Marginei, pe o suprafață de aproximativ 24.000 de metri pătrați.

Am semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Creare de păduri urbane în Sectorul 1 al Municipiului București”. Vom planta un număr de 73.000 de puieți forestieri la intersecția Șoselei Străulești cu Bulevardul Ion Ionescu de la Brad (2.557 mp), pe strada Gheorghe Pripu (5.081 mp), pe strada Marginei (10.084 mp) și pe strada Străulești (6.121 mp). Pe aceste suprafețe, în prezent, este vegetație crescută spontan, sunt aruncate resturi de construcție și sunt diverse împrejmuiri improvizate.

În aceste zone vor fi plantate diferite specii de:

  • arbori (stejar roșu, stejar penduculat, stejar brumăriu, cer, dud, plop alb, tei argintiu, frasin, frasin de baltă și salcâm),
  • arbuști (alun, corn, liliac, sălcioară, păducel, sânger și lemn câinesc).
  • Toate aceste păduri urbane vor fi înconjurate de garduri vii (glădiță, cătină roșie și lemn câinesc).

Edilul precizează că este un proiect în cadrul apelului PNRR/ 2023/ C2/ Componenta C2 – Păduri și protecția biodiversității, iar suma totală eligibilă este de 1,33 milioane lei.

Prin acest proiect se dorește reducerea poluării, creșterea calității vieții locuitorilor, crearea de spații de recreere și sport, conservarea biodiversității, modelarea microclimatului etc.

Într-un oraș în care asfaltul și betonul ne sufocă zi de zi, pe termen lung pădurea urbană înseamnă reducerea poluării, mai mult aer curat, creșterea calității vieții locuitorilor, spații de recreere și sport, conservarea biodiversității, modelarea microclimatului etc. Cu alte cuvinte, transformăm Sectorul 1 într-un loc mai bun de locuit.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies