VREMEA

71 de utilaje și peste 1.200 operatori au intervenit în urma ploilor abundente din Capitală

Potrivit raportului operatorilor de salubritate, transmis de Primăria Capitalei, pana la ora 14.00, s-a intervenit cu un total de 71 de utilaje si 1.217 operatori cai publice, dupa cum urmeaza:

– In Sectorul 1, Romprest a intervenit cu 1 vidanja, 6 platforme si 267 operatori de salubrizare. Artere pe care s-a acţionat la degajarea gurilor de scurgere a apelor pluviale: Piaţa Victoriei, Calea Dorobanţilor, Piaţa Charles De Gaulle, Şos. Kiseleff, Calea Griviţei, Calea Floreasca, Bd. Bucureştii Noi, Str. Jiului, Bd. Poligrafiei, Bd. Mărăşti, Bd. Gloriei, Bd. Ion Mihalache, Şos. Coralilor, Str. Nicolae Caranfil, Şos. Chitilei.

– In sectorul 2, Supercom a intervenit cu 3 vidanje (s-a degajat apa de pe Str. Barbu Văcărescu x Şos. Fabrica de Glucoză şi Bd Ferdinand), 5 perii colectoare mari (care se folosesc la degajarea carosabilului de frunze), 6 platforme si 173 operatori salubrizare. Se acţionează în cadrul programului de salubritate la degajarea trotuarelor şi a geigerelor de frunzele existente.

– Sectorul 3 – Rosal – o vidanja care a evacuat acumulările de apă din Drumul Între Tarlale împreună cu S.C. Apa Nova Bucureşti S.A., 6 basculante care acţioneaza la degajarea gurilor de scurgere si evacuarea trotuarelor şi a părţii carosabile de crengi, frunze. Total operatori salubrizare 189.

– În Sectorul 4 – Rebu acționează cu o vidanja, 12 perii colectoare, 11 platforme, 2 motopompe si 168 operatori de salubrizare. Se acţionează în cadrul programului de salubritate degajarea carosabilului, a trotuarelor şi a geigerelor de frunzele existente. Nu sunt evenimente importante de semnalat.

– În Sectorul 5 – Romprest – 1 vidanja, 4 platforme si 239 operatori de salubrizare. Artere pe care s-a acţionat la degajarea gurilor de scurgere a apelor pluviale: Şos. Rahovei, Şos. Viilor, Calea 13 Septembrie, Şos. Sebastiana, Şos. Sălaj, Calea Ferentari, Bd. Eroii Revoluţiei, Bd. Eroilor, Splaiul Independenţei, Şos. Panduri, Bd. Tudor Vladimirescu, Bd. Regina Maria, Drumul Sării, Bd. George Coşbuc.

– În Sectorul 6 – Urban – s-a actionat pentru facilitarea traficului pietonal si auto si desfundarea gurilor de canal, cu 180 lucratori pentru salubrizare cai publice – in zona trotuarelor, intersectiilor, statiilor RATB si trecerilor de pietoni, 10 lucratori spatii verzi pentru taierea si indepartarea copacilor cazuti pe trotuar si carosabil, 10 autoutilitare pentru degajarea resturilor vegetale, crengilor si pomilor cazuti pe trotuare si carosabil, 2 autospeciale pentru vidanjat acumularile de apa de pe carosabil, intersectii si pasaje subterane. S-a actionat cu precadere si de urgenta si la urmatoarele adrese, unde s-a constatat caderea copacilor sau a crengilor mari :

a. Splai Semanatoarea, langa Sema Park

b. Vasile Milea intersectie cu Iuliu Maniu 

c. Aragonitului intersectie cu Apusului

d. Tufanelelor nr. 4

e. Lavandei nr. 1

f. Vladeasa nr. 3

g. Haiducului nr. 5-7

h. Preciziei, langa benzinaria Lukoil

i. Dreptatii nr. 53A

Potrivit raportului ApaNova, situaţia intervenţiilor în reţeaua de canalizare ca urmare a precipitaţiilor căzute în perioada 30.09.2013 ora 21:00 – 01.10.2013 ora 14:00 este urmatoarea:

Pe parcursul ploii din intervalul mentionat, in Bucuresti se actioneaza/se va actiona cu 46 de utilaje:

– Autocuratitoare – 24;

– Utilaje cu pompe – 19;

– Autoutilitare – 3.

Pana la ora 14.00, ApaNova a remediat 89 de acumulari de apa (din 97 semnalate), a degajat 28 de guri de scurgere (din 31 cu probleme) si 85 de racorduri si tubulare din 98 semnalate cu probleme.

La ora 16.00, echipele de interventie ale Administratiei Strazilor interveneau pentru remedierea a 7 semafoare, in urmatoarele intersectii:

1. BRANCOVEANU – NITU VASILE

2. IULIU MANIU – APUSULUI

3. COLENTINA – ZIDURI MOSI

4. LOCOTENENT GAINA – DRUMUL SARII

5. GIURGIULUI – GAZARULUI

6 POPA TATU – STIRBEI VODA

7. FABRICA DE GLUCOZA – FLOREASCA


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button