LA MINE-N CARTIER

70 milioane euro pentru 13 turnuri ANL ce se construiesc în Capitală

Potrivit indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, aprobat de MDRT, investiţia în cartierul de ANL-uri din Șos. Fabrica de Glucoză se ridică la 292.966.000 lei (aprox. 70 milioane euro).

Din cele 1.401 de locuinţe, destinate închirierii pentru tineri cu vârsta sub 35 de ani, 484 vor fi apartamente cu o singură cameră, 862 cu două camere şi 55 cu trei camere.

Cele 13 ANL-uri, de opt şi zece etaje fiecare, vor fi dotate cu panouri solare, fiind primul proiect de acest gen din ţară, susţin autorităţile. 50% dintre locuinţe vor fi destinate angajaţilor din MApN, întrucât terenul a fost pus la dispoziţie de această instituţie, iar cealaltă jumătate va fi destinată altor tineri care nu au în proprietate un imobil.

Consiliul tehnico-economic al MDRT a aprobat, de asemenea, ca la construcţia locuinţelor să se folosească o structură mixtă de monolit şi prefabricate, care scurtează cu 15% timpul de construire pentru fiecare bloc în parte.

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia ansamblului de 13 blocuri turn ANL urmează să fie lansată pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), proiectul urmând să fie finalizat complet în termn de 14 luni, potrivit studiului de fezabilitate. Terenul de 4,5 hectare pe care va fi amplasat noul cartier de locuinţe este în proces de viabilizare, fiind necesare mai multe lucrări de demolare a construcţiilor vechi. Pentru cele 22,76 de tone de oţel, fontă şi aluminiu rezultate în urma dezafectărilor, Primăria Sectorului 2 pe raza căreia se află terenul intenţionează să obţină 21.442 de lei, conform anunţului publicat de administraţia locală pe SEAP.

La începutul lunii iunie, ministrul MDRT – Elena Udrea declara că va merge personal pe şantier la ANL, dimineaţa, să bea cafea cu muncitorii pentru a „impulsiona construcţiile”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button