ARHIVA B365

70 de amenzi, după ce polițiștii au verificat taxiurile din Gara de Nord și de lângă aeroporturi

Poliţia Română a acţionat în zona Gării de Nord, din Bucureşti şi în zonele adiacente aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea legalităţi activităţii de taximetrie. Într-o singură zi, poliţiştii au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale şi au retras 13 certificate de înmatriculare, informează autoritățile.

„La data de 28 mai a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi şi a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi şi în zona Gării de Nord, din Bucureşti, pentru verificarea autoturismelor care efectuează transport în regim de taxi.

Într-o singură zi, 34 de poliţişti de la transporturi şi de la rutieră au verificat aproape 300 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale..

Dintre sancţiunile aplicate, 57 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 8 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, poliţiştii au reţinut un permis de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare”, completează sursa citată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button