Pasajul de la Piaţa Presei va fi gata anul viitor: au început licitaţiile

de:
12 apr. 2011
0 afișări
Pasajul de la Piaţa Presei va fi gata anul viitor: au început licitaţiile

Durata contractului de consultanţă este de 130 de luni, din care 10 luni pe perioada de proiectare şi execuţie a lucrărilor şi 120 de luni pe perioada de garanţie.

Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere va face legătura între Șos. Bucureşti – Ploieşti şi bulevardele Kiseleff şi Mărăşti. Lungimea totală a lucrării va fi 740 de metri din care pasajul propriu zis va avea 190 m, iar rampele vor avea o lungime de 140 m şi o lăţime de 7,8 m. Se va intra în pasaj de pe Șoseaua Bucureşti-Ploieşti, din dreptul Fântânii Mioriţa şi se va ieşi fie spre Bd. Kiseleff, fie spre Bd. Mărăşti. Astfel, aproximativ la jumătatea pasajului, se va realiza o ramură ce asigură ieşirea spre bulevardul Mărăşti. Această ramură va fi alcătuită dintr-un tronson de tunel cu o lungime de 130 m şi o rampă de ieşire cu o lungime de 140 m.

Valoarea totală estimată a contractului, care include şi eventualele lucrări similare ulterioare este de 176 milioane lei cu TVA (42,9 milioane euro). Valoarea lucrării propriu-zise (fără a lua în considerare lucrările similare ce ar putea fi realizate ulterior) este de 89 milioane lei (21,7 milioane euro). Traseul întregii lucrări se află pe domeniul public, astfel că municipalitatea nu va mai cheltui şi alţi bani şi pentru exproprieri.

Lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere vor începe în acest an şi vor dura 10 luni.

Cookies