7 puncte de prim ajutor sunt deschise în Sectorul 2. Azi și mâine, Bucureștiul este sub cod portocaliu de caniculă

11 iun. 2024
528 afișări
7 puncte de prim ajutor sunt deschise în Sectorul 2. Azi și mâine, Bucureștiul este sub cod portocaliu de caniculă
7 puncte de prim ajutor sunt deschise în Sectorul 2. Azi și mâine, Bucureștiul este sub cod portocaliu de caniculă \ Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Având în vedere temperaturile extrem de ridicate din aceste zile, și pentru că ne aflăm sub un cod de caniculă emis de ANM, PS2 le-a transmis bucureștenilor unde se află punctele de prim ajutor. În total, există 7 locuri unde oamenii pot merge dacă acuză stări de rău din cauza caniculei.

7 puncte de prim ajutor sunt deschise în Sectorul 2

Vara a început în forță cu temperaturi de peste 35 de grade și cu un soare arzător. ANM a emis astăzi o nouă avertizare: cod portocaliu de caniculă. Pentru a veni în ajutorul oamenilor, PS2 a anunțat că 7 puncte de prim ajutor au fost amplasate în aria administrată.

Aici, bucureștenii vor primi apă rece și sprijin medical în caz de nevoie. Administrația publică a anunțat și că, aceste puncte sunt operaționale doar în zilele în care există un cod portocaliu sau roșu de vreme extrem de caldă:

Punctele de prim ajutor sunt operaționale doar în perioada avertizărilor meteorologice cod roșu sau portocaliu, la solicitarea Prefecturii Capitalei, conform planurilor de măsuri pentru prevenirea și eliminarea efectelor caniculei.

În aceste puncte, care vor fi disponibile pe tot parcursul verii, atunci când este nevoie, va exista personal specializat. Aici, cetățenii vor putea să stea într-un loc răcoros, iar în cazul de urgență, personalul va suna la 112.

Te-ar mai putea interesa și:

Unde se află aceste puncte

Primăria a transmis și lista cu adresele la care se află cele 7 puncte de prim ajutor puse la dispoziția oamenilor. Iată unde se află acestea:

  • Primăria Sectorului 2, sală de așteptare Relații Publice – Strada Chiristigiilor numărul 11-13,
  • Serviciului Asistență Socială „Colentina” – Strada M.I. Glinka nr. 7
  • Centrul de zi de persoane vârstnice „Basarabia” – Bulevardul Basarabia numărul 96,
  • Sediu DGASPC Sector 2 – Strada Olari numărul 15,
  • Sediu DGASPC Sector 2 – Strada Dimitrie Racoviță numărul 22,
  • Sediu DGASPC Sector 2 – Calea Moșilor numărul 229,
  • Sediu DGASPC Sector 2 – Șoseaua Pantelimon numărul 301.

Codul Portocaliu emis de meteorologi va fi valabilă până în data de 12 iunie 2024, la ora 10:00. Astfel că, maximele ce vor fi înregistrate în Capitală sunt cuprinse între 37 și 37 de grade Celsius.

După terminarea aceste avertizări, Bucureștiul va rămâne sub un cod galben de temperaturi ridicate, în perioada 12 iunie, ora 10:00 – 12 iunie, ora 21:00. În aceste condiții, oamenii sunt sfătuiți să:

  • Rămână în case la orele amiezii,
  • Să bea multă apă și să limiteze consumul de băuturi alcoolice,
  • Să poarte haine lejere, de culori deschise și din fibre naturale, care acoperă cât mai multă piele.
Cookies