7 persoane din Bucureşti, cercetate într-un dosar de evaziune fiscală. Polițiștii au găsit 210.000 de litri de combustibil, fără documente de proveniență

04 feb. 2023
250 Afișari
7 persoane din Bucureşti, cercetate într-un dosar de evaziune fiscală. Polițiștii au găsit 210.000 de litri de combustibil, fără documente de proveniență
7 persoane din Bucureşti, cercetate într-un dosar de evaziune fiscală. Polițiștii au găsit 210.000 de litri de combustibil, fără documente de proveniență | Sursă foto: Inquam Photos George Călin

Joi, 02 februarie 2023, au fost puse în aplicare 60 de mandate de percheziție de către polițiştii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București  – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2. În urma descinderilor au fost găsite cinci rezervoare de suprafață, trei bazine subterane din beton şi trei autocisterne care conțineau 210.000 de litri de combustibil lichid, fără documente de proveniență.

Ancheta va continua sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată, conform informațiilor transmise de Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală

Polițiștii din Capitală au descoperit cinci rezervoare de suprafață, trei bazine subterane din beton și trei autocisterne, toate conținând cantitatea de 210.000 de litri de combustibil lichid, fără documente de proveniență, respectiv o instalație care prelucra reziduurile petroliere, care era montată ilegal. Perchezițiile de joi, 02 februarie 2023, au fost efectuate în București și în județele Ilfov, Prahova, Argeș, Iași, Giurgiu şi Teleorman.

„În afară de combustibilul lichid au mai fost descoperite sisteme informatice, documente de evidență-contabilă, precum și aproximativ 115.000 de lei”, transmite DGPMB în comunicatul de presă transmis astăzi.

Pentru a recupera prejudiciul cauzat, au fost identificate mai multe bunuri, cât și imobile, care erau deținute de persoanele bănuite. Se va dispune luarea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor până la concurența sumei de aproximativ 10.500.000 de lei.

Șapte persoane sunt anchetate

În urma perchezițiilor efectuate și a audierilor ce au urmat mai apoi, a fost dispusă măsura reținerii a șapte persoane pentru 24 de ore. Cercetările vor fi continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată.

„În urma audierii persoanelor implicate, față de 7 persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală.” mai precizează DGPMB în comunicatul de presă transmis.

Prejudiciul a fost estimat la 2 milioane de euro. Acțiunea pusă în aplicare de polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 a beneficiat de sprijinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Generală a Vămilor.

Cookies