VREMEA

7 iulie, cea mai călduroasă zi din ultimii 50 ani. Câte grade s-au înregistrat la soare, în Capitală

Marţi, în cea mai călduroasă zi din acest an de până acum, la ora 16, în Bucureşti, se înregistrau 40 de grade Celsius la soare. Cea mai mare zăpuşeală a fost astăzi în vestul şi în sudul ţării, aflate sub coduri de caniculă. Zeci de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău pe stradă. Numai în Bucureşti, în doar opt ore, 23 de persoane au leşinat în plină stradă.

Miercuri ar putea fi şi mai rău: meteorologii ar putea emite cod roşu de caniculă.

În Capitală autorităţile au amenajat corturi unde bucureştenii s-au putut opri să-şi verifice tensiunea şi să bea un pahar cu apă rece.

COD PORTOCALIU de caniculă se va înregistra în după-amiaza zilei de miercuri, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei. În aceste zone temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

COD GALBEN de caniculă va fi în celelalte zone ale ţării. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button