7 idei fabuloase de amenajare cu tapet (P)

20 iun. 2023
57 Afișari
7 idei fabuloase de amenajare cu tapet (P)
Sursă foto: 7 idei fabuloase de amenajare cu tapet

În materie de design interior, utilizarea de tapet pentru living sau dormitor va rămâne mereu la modă. Cu modele autentice, design estetic, putând alege dintr-o gamă variată de forme, culori și modele, poți găsi întotdeauna ceva care să completeze fiecare cameră și care să se alinieze gusturilor și așteptărilor avute.

Deși s-ar putea să cauți tapet pentru living sau dormitor, există opțiuni și pentru bucătării și chiar băi, astfel încât și aceste încăperi să dispună de o estetică de zile mari.

Descoperă mai departe 7 idei fabuloase de amenajare cu tapet puse la dispozitie de Malldeco care vor înfrumuseța orice încăpere.

Impact special încă de la intrarea în casă

Cel mai simplu mod de a face impresie încă de când intri în casă este acela de a adăuga un tapet îndrăzneț, special. Alege modele detaliate, cu forme care creează un impact primitor, senzația de familiaritate. Poți opta chiar și pentru un fototapet care să ducă cu gândul la sentimentul de comuniune și înțelegere.

Modele geometrice care creează o atmosferă minimalistă

Dacă ești în căutare de tapet pentru living sau dormitor, alege întotdeauna modele care vor crea o impresie specială, un impact care rămâne și care reușește să transmită un mesaj. De exemplu, tapetul cu forme geometrice, minimaliste, cu linii și unghiuri, chiar cu forme abstracte, merge perfect integrat într-o cameră în care predomină decorurile simple, dar de bun gust.

Tapetul cu dungi este ideal pentru a da impresia de spațiu

Utilizarea unui tapet cu dungi într-o cameră relativ restrânsă ca dimensiuni poate crea efectul de deschidere, făcând ca încăperea să pară mult mai mare. Alege ca dungile să fie integrate în ceea ce privește cromatica și cu alte elemente de decor din cameră. Un model de tapet pentru living sau dormitor ar trebui să fie ales cu grijă, deoarece în aceste camere vei petrece cel mai mult timp.

Tapetul cu modele florale – un simbol al modernismului

Tapetul cu modele florale sau un tapet de vinil, de exemplu, se potrivește perfect pentru a scoate în evidență cadrul modern al locuinței tale. Astfel, adaugi o notă de eleganță și rafinament, însă fără a exagera cu detaliile și cu decorurile. Tapetul poate schimba în totalitate aspectul general al unei încăperi, iar când acesta se asortează perfect cu restul camerei, efectul este imediat.

Același design al tapetului, însă în două culori diferite

Dacă optezi pentru un model de fototapet, poți alege să decorezi peretele cu același pattern, însă în două culori diferite. De exemplu, poți împărți peretele în două: o parte superioară și una inferioară, de dimensiuni egale. Apoi, poți aplica tapetul de o culoare în partea de sus, iar tapetul de altă culoare în partea de jos. Alege culori care se completează și, împreună, au un efect fabulos.

Scoate în evidență mobila folosind un tapet texturat

Detaliile unui mobilier de calitate, atent lucrat, ies foarte bine în evidență cu ajutorul unui tapet texturat, cum ar fi un tapet de vinil. În funcție de lemnul sau materialul din care sunt lucrate obiectele de mobilier, alege un tapet care să completeze cromatica predominantă din încăpere. Odată aplicat, acesta va evidenția cele mai fine și frumoase detalii ale încăperii.

Alegerea modelului de tapet pentru living sau dormitor, dar nu numai, poate schimba enorm atmosfera unei încăperi. Optează întotdeauna pentru modele care știi că se potrivesc în camera respectivă și care, de asemenea, se asortează și cu alte elemente de decor.

Tags:
Cookies