7 cofetării divine din București (plus sfaturi de dietă)

12 mart. 2021
8897 Afișari
7 cofetării divine din București (plus sfaturi de dietă)
Cum am făcut Covid în loc să merg la Paris

Nu știu cum a fost la alții pandemia, dar la mine peste iarnă cel puțin a însemnat A LOT OF FOOD, din toate felurile. Când a venit Crăciunul, deja nu mai voiam niciun cozonac, nicio salată boeuf, nicio sarma, niciun nimic, pentru că le mâncasem pe toate industrial în lunile dinainte.

Pare că situația se va repeta și de Paște, așa că dacă vreți să îmi urmați exemplul, iată câteva locuri din care puteți cumpăra chestii bune spre DIVINE, fără de care viața voastră cu siguranță e mai săracă, deși nu știți asta. O să vă povestesc doar despre dulciuri azi, pentru că e păcat să amestecăm lucrurile. Oricum, nu uitați, știm cu toții, zahărul îngrașă, da? Să fim moderați și sănătoși, ca să ne întâlnim și peste 20 de ani în față la brutărie, după croissante și alte cele. 

1. Cel mai bun panettone din București, România, posibil și din lume, este cel de la Grain Trip. S-au chinuti nițel să îl facă, dar oamenii de acolo sunt pasionați de rețete și de încercări și i-au dat de capăt într-un mod cu adevărat spectaculos. Să știți că nu e foarte dulce. Tot la Grain Trip găsiți ceva ce se numește pâine cu supă de ceapă, plus baghetă, care e, după părerea mea de consumator, cea mai bună la ora actuală din București, dar puteți să încercați, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. 

Pâinea cu supă de ceapă de la Grain Trip

2. Într-un top personal al cozonacilor din oraș, a intrat spectaculos iarna trecută direct pe locul întâi cozonacul făcut de Alex Andronic. Alex Andronic e un băiat pe care îl găsiți pe Facebook, care face cozonaci și torturi spectaculoase (din care n-am mâncat, din fericire, și mă abțin permanent să comand). A făcut școala de bucătari în Danemarca, a vrut să își deschidă un restaurant în România, l-a deschis, n-a mers, în fine. Acum face cozonaci. Iar la cozonaci chiar am expertiză, am încercat toate hit-urile de pe piață, unele s-au apropiat de cozonacul bunică/mii (ETALONUL), altele nu prea, al lui Alex Andronic e acolo. Are nuca așa cum trebuie, nu are rahat (nu înțeleg cozonacul cu rahat, care e sensul).

Un cozonac de-al lui Alex Andronic

Mai treceți pe listă cozonacul de la Mara Mura, cozonacul de la Bread & Spices și pe cel de la Rue du Pain. 

3. Savarinele de la Liberte, dacă nu le cunoașteți, păi ar trebui. Sunt noi în oraș, dar ar fi frumos să le urăm bun venit și să sperăm că they are here to stay. Și locul e frumos și aerisit și cu prosecco, merită să mergeți să vedeți 

Savarinele de la Liberte pe care ar trebui să le cunoașteți

Si cum Masterchef n-a fost niciodata emisiunea ta preferata, cea mai buna idee e aia cu macaroane cu branza.

4. Macarons, dacă vreți, cu siguranță nimeni nu a întrecut încă Chocolat (unde, dacă ieșim din sweets puteți să mâncați printre cei mai buni cartofi prăjiți din oraș, poate cel mai bun biftec tartar și niște creveți minunați). Portokalopita de la Mara Mura și tot de acolo choux cu zmeură. 

Când spui „macarons”, probabil că te gândești la Franța, dar prăjiturele -sendviș își au originea, de fapt, în Italia

5. Pentru bomboane de ciocolată cu vișine (da, din alea în staniol, cum se fac ele) e musai să mergeți la Capșa. Au toate prăjiturile copilăriei noastre, plus joffre de ciocolată, plus cornulețe, dacă vreți cornulețe, și, în plus, au frișcă din aia bună, cum se face, nu frișcă la tub (frișca la tub e ceva atât de rău încât ar trebui interzisă, mă întristează real faptul că unii oameni mănăncă și și apreciază așa ceva) (ps- și minipateuri cu brânză de la Capșa)

Tot felul de bomboane delicioase de la Capșa

6. Pentru pasteis de nata, sper că știți că trebuie să mergeți la Vanilla (s-a mai deschis una, în cartierul Aviației, așezată periculos langă cofetăria Maria și Bread & Spices)

Pasteis de nata de la cofetăria Vanilla

7. Last but not least, desigur, (și culmea e ca era sa uit) e Tort de Bezea. Fără de care nu s-ar mai fi făcut petreceri de copii în zona mea, soluția simpla, rapida și buna. Plus!!! Ffff important, puteți sa trimiteți tort de bezea surpriză sau cadou fără emoții, eu am trimis destule și au ajuns toate și la timpul potrivit.

Tort de bezea

Aș mai menționa pentru întreaga activitate, dacă se poate spune așa, pentru longevitate (în viața mea) și pentru top of mind când nu îți vine în cap ceva special, dar ai mânca ceva și bun și dulce, Prăvălescu (bine, acolo mai degrabă mergi pentru altele, dar și pentru cozonac, gogoși și o prăjitură cu niște cremă din aia ciocolatoaso-untoasă ca pe vremuri) și cofetăria aceea de pe Dorobanți, de lângă Ana, care se și numește Corobanți nu știu cât (chiar nu știu cât) și cofetăria Maria din Aviației (au toate mini chestiile de pe planetă, plus o limonadă cu gust de citronadă)

Am și niște neîmpliniri, nu știu de unde să iau o plăcintă cu mere așa cum trăiește ea în imaginația mea, cu foaie crocantă și măr cremoso-aromat, la fel și la plăcinta cu brânză dulce și stafide, mai apar câte unele bune, dar dispar repede. 

Știu că vreți să îmi mulțumiți pentru acest articol. CU PLĂCERE!

Nota B365.ro: Când vine vorba de București, Maria e enciclopedică. Adică enciclopedică. Avem senzația că știe nu numai unde în oraș găsești oricând cel mai bun orice, dar o suspectăm că îi știe pe nume și pe pescărușii de București, plus obiceiurile lor de consum, fashion, orice. Pe deasupra, ne place la nebunie și cum scrie. It’s a match, practic. Luați de savurați despre oraș și despre viață:

 

Tags:
Cookies