BAZAR

7.500 de spectatori la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Vedeta programului a fost în acest an Bună, ce faci? (r. Alexandru Maftei), care a reuşit să adune la Noul Cinematograf al Regizorului Român din capitală şi la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca aproape 1.000 de spectatori. Cele două locaţii au găzduit şi proiecţia filmului de debut al regizorului Florin Şerban, Eu când vreau să fluier, fluier, la care au fost prezenţi peste 500 de cinefili.

Bucureştenii care au optat pentru filmul Morgen (r. Marian Crişan) au avut parte de o surpriză. La proiecţia de la Cinema Studio a fost prezent şi regizorul, care a adresat câteva cuvinte celor prezenţi înainte de începerea filmului.

Locaţiile noi ale Nopţii Albe s-au aflat printre preferatele cinefililor. Astfel, documentarele Şcoala noastră (r. Mona Nicoară şi Miruna Coca-Cozma), Metrobranding (r. Ana Vlad, Adi Voicu) şi 24 de găleţi, 7 şoareci, 18 ani (r. Marius Iacob) au adunat la Hanul lui Manuc 450 de spectatori, în timp ce la Centrul Vechi, filmul regretatului regizor Cristian Nemescu a fost urmărit de 480 de bucureşteni. Terasa Green Hours s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei aproape 500 de pasionaţi de filme care s-au bucurat atât de o selecţie de animaţii româneşti prezentate de Anim’est cât şi de pelicula Restul e tăcere (r. Nae Caranfil).

Nici Club Fabrica nu a fost ocolit, cele 11 scurt-metraje din program fiind din plin savurate de public.

La Cluj-Napoca, Cinema Florin Piersic şi Cinema Victoria au adunat pe parcursul evenimentului aproape 1300 de spectatori, Cinema Republica din Iaşi a strâns peste 800 de cinefili iar la cele trei proiecţii de la Cinema Studio din Timişoara au fost prezenţi peste 700 de spectatori.

Noaptea Albă a Filmului Romȃnesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romȃnesc şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Cu sprijinul: RomȃniaFilm, Muzeul Tăranului Romȃn, Uniunea Cineaştilor din Romȃnia, Arhiva Naţională de Filme, Hanul lui Manuc, Club Fabrica, Green Hours

Parteneri media: Cocor Media Channel, Kiss Fm, Adevărul, Dilema, Ring, 24 Fun

Parteneri media online: b365.ro, Cinemagia, Port.ro, Hipmag, Film reporter, Filmetari.com, Metropotam, Cinefan.ro, veiozaarte.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button