69 de câini comunitari, strânși vineri de pe străzile Capitalei, 62 au fost adoptați

de:
28 sept. 2013
0 Afișari
69 de câini comunitari, strânși vineri de pe străzile Capitalei, 62 au fost adoptați

Dintre câinii adoptaţi, 32 au fost luaţi din adăpostul Mihăileşti, iar restul, de la cel de pe strada Theodor Pallady, au precizat reprezentanții ASPA, pentru Mediafax.

În adăposturile Municipalităţii erau, miercuri, 783 de câini: 567 de câini în cel din Mihăileşti şi 216 câini în cel din Theodor Pallady.

Potrivit ASPA, în ultimele patru săptămâni, au fost adoptaţi din cele două adăposturi ale municipalităţii 306 câini fără stăpân, dintre care 48 în cursul zilei de miercuri.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că, în prezent, Municipalitatea adună câinii de pe străzi, dorind încurajarea adopţiei, şi a precizat că dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea ce permite eutanasierea. „Principalul este să-i luăm de pe străzi, apoi mergem la capacităţile de cazare şi încercăm să creăm şi capacităţi noi în adăposturi şi, ce-i mai important, tragem foarte tare să încurajăm adopţia”, a spus Oprescu.

Edilul-şef al Capitalei a subliniat că el vrea, în ceea ce priveşte fenomenul câinilor fără stăpân, ca „adopţia să fie baza şi regula”.

Sorin Oprescu a mai arătat că Municipalitatea doreşte să ajungă la 5.000-6.000 de locuri de cazare în adăposturi. Totodată, potrivit primarului general, Municipalitatea vrea să întărească adopţia animalelor, dar şi controlul faţă de cei care adoptă, pentru că „altfel ne trezim cu ei (cu câinii – n. r.) pe stradă”.

Cookies