Se caută voluntari pentru campania naţională de împădurire din 14 noiembrie. Cum se fac înscrierile

de:
20 oct. 2015
0 Afișari
Se caută voluntari pentru campania naţională de împădurire din 14 noiembrie. Cum se fac înscrierile

Campania de împădurire va avea loc, la nivel național, în data de 14 noiembrie 2015. Campania este iniţiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (M.M.A.P.) în parteneriat cu Asociația EcoAssist, iar în prezent se caută voluntari.

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, în această campanie vor fi împădurite 80 de hectare de terenuri publice neproductive confirmate de primării, prin plantarea a peste 300.000 de puieți. Totodată, este așteptată o implicare masivă a societății civile, astfel încât peste 650.000 de români sunt aşteptaţi să planteze câte un copac, iar 14 noiembrie 2015 să devină ziua în care au fost plantați 1.000.000 de puieți.

„Ne așteptăm ca peste 650.000 de români să fie alături de noi pe 14 noiembrie și fiecare să planteze cel puțin un puiet într-un loc care îi este la îndemână. ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari împăduririi terenurilor puse la dispoziție de administrațiile publice locale și va oferi asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care se vor implica voluntarii. Totodată, specialiștii ROMSILVA vor îngriji puieții ce vor fi plantați, până la atingerea maturității”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Plantațiile oficiale și platforma de înscriere a voluntarilor sunt disponibile pe site-ul www.plantamfaptebune.ro, unde sunt așteptați toți cei care doresc să se alăture acestei ample acțiuni. Aici sunt puse la dispoziția doritorilor două modalități de implicare: înscrierea ca voluntar în cadrul unei plantații oficiale într-unul din județele disponibile pe hartă sau organizarea propriei acțiuni. În ambele situații este necesară înscrierea pe site, pentru o bună organizare a campaniei atât pe plantațiile oficiale, cât și pe cont propriu.

Cookies