650.000 de euro pentru un monument dedicat inventatorilor aviaţiei româneşti

de:
28 dec. 2010
0 afișări
650.000 de euro pentru un monument dedicat inventatorilor aviaţiei româneşti

Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, va plăti 2,6 milioane de lei (aprox. 650.000 euro) pentru un monument dedicat inventatorilor aviaţiei româneşti, potrivit unui anunţ publicat în sistemul electronic de achiziţii publice.

Alcătuit dintr-o lamelă traforată din bronz şi o lentilă suport-soclu realizat din granit, noul monument va fi amplasat în faţa Muzeului Aviaţiei din Capitală. El va purta semnăturile a nouă dintre cei mai importanţi inventatori români din domeniul aeronauticii: Aurel Vlaicu, Corneliu Marinescu, Elie Carafoli, Vladimir Novitchi, Henri Coandă, Hermann Oberth, Radu Manicatide, Ion Stroescu şi Traian Vuia. Pe soclul fiecarui element decorativ ce reprezintă plastic o semnătură va fi amplasată o plăcuţă explicativă cu date despre personalitatea celui care este reprezentat prin acest simbol.

Contractul a fost obţinut de Adriana Valentina Ivan din Bucureşti, care a făcut de altfel şi singura ofertă pentru realizarea acestui monument. Durata contractului este de 30 zile, iar lucrarea are o perioadă de garanţie de 24 de luni.

De altfel, în 2010, Primăria a investit 5 milioane de euro în monumente.

Cookies