Sondaj: 65% dintre bucureşteni nu doresc desfiinţarea sectoarelor Capitalei

de:
26 ian. 2011
0 Afișari
Sondaj: 65% dintre bucureşteni nu doresc desfiinţarea sectoarelor Capitalei

Proiectul de Lege a Capitalei, propus de deputaţii PDL Vasile Gherasim şi Bogdan Cantaragiu, i-a împărţit pe edilii Bucureştiului în două tabere. Pe de-o parte se află primarul general Sorin Oprescu, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu şi primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, sprijiniţi de ministrul Elena Udrea, care îşi doresc desfiinţarea sectoarelor, iar pe de alta primarii de sector Andrei Chiliman (Sectorul 1) şi Cristian Popescu Piedone (Sectorul 4), care se opun unei astfel de măsuri.

În ciuda diferenţelor de opinii, edilii au ceva în comun: susţin realizarea unui referendum, în cadrul căruia bucureştenii să hotărască soarta sectoarelor. Potrivit lui Sorin Oprescu, referendumul va fi organizat în luna mai. În consecinţă, CCSB a realizat, la comanda Asociaţiei Pro Democraţia, un sondaj de opinie pe această temă. Potrivit acestuia 65% dintre bucureşteni nu sunt de acord cu desfiinţarea sectoarelor Capitalei şi cu trecerea administrării în seama Consiliului General şi a Primăriei Capitalei, informează Agerpres.

Dintre cei 65% de participanţi la sondaj, 56% s-au declarat ”total împotrivă”, iar ceilalţi 9% s-au pronunţat ”oarecum împotrivă”.

Doar 29% dintre respondenţi sunt de acord cu desfiinţarea sectoarelor Bucureştiului, în timp ce 5% nu au vrut să-şi exprime opinia.

Potrivit studiului, 70% dintre bucureşteni sunt mulţumiţi de activitatea primarului general (50% destul de mulţumiţi şi 19% foarte mulţumiţi), iar 25% nemulţumiţi. Nu ştiu şi nu au răspuns 5%.

Respondenţii la sondaj s-au declarat mulţumiţi de activitatea primarilor lor de sector precum urmează:

Sectorul 1 – Andrei Chiliman – 79%

Sectorul 2 – Neculai Onţanu – 67%

Sectorul 3 – Liviu Negoiţă – 72%

Sectorul 4 – Cristian Popescu Piedone – 84%

Sectorul 5 – Marian Vanghelie – 47%

Sectorul 6 – 44%

Studiul a fost realizat în perioada 20-24 ianuarie pe un eşantion de 1010 persoane, telefonic. Sondajul are o marjă maximă de eroare de plus/minus 3,1%.

Cookies