Oprescu: Toată Capitala va avea apă şi canalizare la sfârşitul lui 2016

de:
13 ian. 2012
1 Afișari
Oprescu: Toată Capitala va avea apă şi canalizare la sfârşitul lui 2016

În acest moment, 640 de străzi din Capitală nu au apă şi canalizare. Cele mai multe sunt în Sectorul 5. Până când toţi bucureştenii vor fi recordaţi la sistemul de apă şi canalizare vor mai trece cel puţin patru ani. „Consideram că la finalul anului 2016 va fi asigurată dotarea cu utilităţi publice (apă, canalizare) a tuturor utilizatorilor din Municipiul Bucuresti. Aceasta situatie va fi posibila numai in cazul continuarii tuturor investiţiilor propuse, aceasta corelata cu orientarea corecta a investiţiilor următoare”, a declarat vineri, primarul general, Sprin Oprescu.

Primarul general a subliniat că printre priorităţile perioadei următoare se numără extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare pe 29 de străzi din cartierul Petricani din sectorul 2, lucrările urmând să înceapă în primăvară.

O altă prioritate o reprezintă 20 de străzi din toate sectoarele, care sunt neechipate cu reţele publice de alimentare cu apă şi canalizare şi care constituie cazuri izolate în zonele lor.

De asemene, este vizat cartierul de locuinţe ANL Henri Coandă, pentru asigurarea dotării cu reţele de alimentare cu apă, canalizare, iluminat şi drumuri publice pentru o suprafaţă de 109,34 de hectare şi un număr de circa 5.000 locuitori.

Primăria are pe agendă şi Linia a 2-a de la Staţia de epurare a apelor uzate Glina, care are termen de execuţie de cinci ani şi o valoare estimată la 350 milioane de euro, cofinanţată din fonduri de coeziune de către Comisia Europeană.

„La sfârşitul anului 2008, 23% din numărul total de străzi nu aveau apă si canal, circa 4,5 % din locuitorii Bucurestiului fiind afectaţi. În doar trei ani, procentul străzilor ‘de pământ’ lipsite de apă şi canalizare a scăzut considerabil: de la 23% la 14%. Încă cel puţin 40.000 de bucureşteni beneficiază acum de apă şi canal”, a mai precizat Oprescu.

Cookies