600 de camere radar fixe vor fi montate pe Autostrada București-Constanța și alte două drumuri naționale. Vor vedea și dacă ai sau nu ITP valabil

07 ian. 2022
461 Afișari
600 de camere radar fixe vor fi montate pe Autostrada București-Constanța și alte două drumuri naționale. Vor vedea și dacă ai sau nu ITP valabil
600 de camere radar fixe vor fi montate pe Autostrada București-Constanța și alte două drumuri naționale. Vor vedea și dacă ai sau nu ITP valabil | Sursă foto: Unsplash

De anul acesta agresivitatea în trafic nu va mai fi trecută cu vederea. Ministerul de Interne dorește ca până la finalul lunii ianuarie să se facă modificări ale Codului Rutier și să se stabilească sancțiuni pentru șoferii ce conduc agresiv. De asemenea pe cele mai circulate drumuri din țară se vor monta camere radar fixe.

Pentru a se reduce accidentele de circulație 600 de camere radar vor fi montate pe drumurile din România. Cu ajutorul acestora se va putea determina dacă mașinile din trafic cu un ITP valabil sau nu.

Unde se vor monta cele 600 de camere radar

Ministerul de Interne a anunțat că vor fi montate, anul acesta, 600 de camere radar fixe pe drumurile cele mai circulate din țară. Din totalul de 600 de camere ce se for monta, 400 vor avea posibilitate de a citi numărul de înmatriculare și să transmită automat către dispecerat informații despre mașini.

Camerele radar costă 12 milioane de euro și vor fi montate pe DN7 – Valea Oltului, DN1 – Valea Prahovei și A2 – București-Constanța. Montarea acestora face parte din inițiativa Ministerului de Interne de a reduce numărul accidentelor rutiere cu 25%, până în anul 2025.

Șoferii agresivi vor fi sancționați

De luna aceasta, șoferii ce au un comportament agresiv în trafic ar putea fi amendați. După cum a declarat Ministrul de Interne pentru Digi24, codul rutier se va modifica printr-o decizie de Guvern. Șicanele în trafic nu vor mai fi permise. Comportamentele ce sunt considerate a fi agresive de polițiști sunt:

  • Dat flash-uri și claxonat în mod repetat ceilalți șoferi.
  • Slalomul printre mașini.
  • Circulat foarte aproape de alt vehicul.
  • Accelerat mașina prin patinarea excesivă, în gol, a roților.
  • Întoarcerea mașinii prin folosirea frânei de mână.
  • Conducerea pe o roată a motocicletei.

Lucian Bode, Ministrul de Interne al României, declară că se dorește ca până la finalul aceste luni să fie adoptată o Ordonanță de Urgență cu privire la agresivitate în trafic care va conține și sancțiunile ce se vor aplica.

 

Cookies