600 de blocuri intră în reabilitare termică. VEZI DACĂ EŞTI PE LISTA OFICIALĂ

de:
04 apr. 2012
0 Afișari
600 de blocuri intră în reabilitare termică. VEZI DACĂ EŞTI PE LISTA OFICIALĂ

După cum susţine conducerea Primăriei Sectorului 2, pentru cele 596 de blocuri au fost deja încheiate contractele de mandat cu asociaţiile de proprietari şi a fost finalizată împărţirea pe loturi pentru a putea fi scoase la licitaţie lucrările de execuţie.

Ulterior, vor avea loc licitaţiile pentru realizarea expertizei tehnice, a auditului energetic şi a proiectului tehnic cu devizul general al lucrării. Următorul pas constă în aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local şi lansarea în SEAP (n.r. – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) a anunţurilor de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor.

„Conform procedurilor, în toamnă vor începe efectiv lucrările, termenul de execuţie fiind, în medie, de jumătate de an”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Lista completă a celor 596 de blocuri incluse în programul multianual de creştere a performanţei energetice poate fi consultată AICI.

65% din blocurile din Sectorul 2 vor fi reabilitate termic

Primăria Sectorului 2 a mai lansat pe SEAP anunţurile pentru atribuirea lucrărilor de execuţie a încă un pachet de 245 de blocuri ce ar urma să fie anvelopate până la sfârşitul acestui an, în cea mai mare parte. În acest caz, investiţia va fi acoperită dintr-un credit de 60 milioane de euro de la BEI (Banca Europeană de Investiţii).

„Până la sfârşitul lunii vor mai fi finalizate procedurile de licitaţie, termenul de execuţie fiind cuprins între 4-7 luni, funcţie de caz”, a menţionat Onţanu.

Potrivit datelor centralizate de Primăria Sectorului 2, până în prezent au fost reabilitate termic 120 de blocuri, alte aproape 150 de imobile fiind în diferite stadii de execuţie a lucrărilor. „Adăugând asociaţiile noi de proprietari incluse în acest program, rezultă că în acest fel vom avea reabilitate circa 1.1oo de blocuri din totalul celor 1.700 existente în Sectorul 2, ceea ce reprezintă un procent foarte bun care acoperă două treimi din fondul locativ”, a punctat primarul Onţanu.

Locatarii nu plătesc niciun ban pentru anvelopare

Administraţia locală Sector 2 a preluat şi cota parte de 20% ce revine asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor astfel că izolarea apartamentelor se face, în prezent, fără contribuţia financiară a locatarilor. În unele cazuri, Primăria va suporta din bugetul propriu inclusiv costurile ce revin Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru programul de creştere a performanţei energetice a blocurilor.

Reabilitarea termică presupune izolarea pereţilor exteriori ai blocului, înlocuirea ferestrelor blocului şi a uşilor exterioare existente, care vor izola mai bine fiecare încăpere, termo-hidroizolarea acoperişurilor sau a terasei, izolarea termică a planşeului peste subsol, precum şi lucrări de refacere a finisajelor anvelopei. În funcţie de rezultatele expertizei tehnice asupra blocului, la aceste lucrări se mai pot adăuga eventuale reparaţii la instalaţia de distribuţie a agentului termic pentru încălzirea spaţiilor comune.

Cookies