600.000 de lei, amendă maximă pentru o construcție ilegală din București

13 oct. 2021
117 Afișari
600.000 de lei, amendă maximă pentru o construcție ilegală din București
Cea mai mare AMENDĂ pentru o construcție ilegală, dată în Sectorul 1

Amendă maximă pentru proprietarul unei construcții ilegale din București. Este vorba despre o persoană juridică din Sectorul 1, a anunțat primarul Sectorului 1 Clotilde Armand.

Amenda maximă pentru construcția ilegală se ridică la 600.000 de lei. Clotilde Armand a avertizat în urmă cu câteva zile că nu tolerează construcții ilegale pe raza Sectorului 1 și va merge până la capăt ca să oprească acest fenomen.

„600.000 lei. Este cea mai mare amendă dată vreodată în România unei persoane juridice pentru că a ocolit legea și a construit ilegal în Sectorul 1.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Imobil dărâmat în 2021, dispoziție din 2018

Clotilde Armand anunța, în urmă cu câteva zile, că a pus în aplicare o decizie judecătorească din 2018. Un imobil construit în 2017 este demolat abia acum în Străulești, după ce proprietarul a fost somat de Poliția Locală că va suporta cheltuielile dacă nu va aduce terenul la forma inițială.

Decizia de demolare era emisă din 2018, însă, potrivit lui Clotilde Armand, fosta administrație „s-a încurcat în acte birocratice” și nu a pus-o în aplicare.

„O premieră pentru administrația din București. Am început demolările construcțiilor ridicate ilegal. Ce vedeți în fotografii este un imobil ridicat nelegal, în 2017, în cartierul Străulești. Fosta administrație locală s-a încurcat în acte birocratice, când a fost vorba de desființarea construcției, deși exista o decizie emisă, în 2018, de Judecătoria Sectorului 1. Sentința a fost ignorată de trei ani.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a afirmat că a solicitat Poliției Locale să aplice de urgență legea în acest caz și să treacă la demolarea imobilului. Pus în fața somațiilor, proprietarul a ales să-și demoleze singur construcția ilegală.

„I-am dat termen până joi, să desființeze și platforma de beton, în caz contrar vom face noi acest lucru, iar el va deconta toate lucrările. Am spus și o voi repeta să înțeleagă toată lumea, nu tolerez construcții ilegale pe raza Sectorului 1 și vom merge până la capăt să oprim acest fenomen.”, a mai spus edilul.

 

Cookies