60 de semifinaliști participă la ultima etapă a interviurilor pentru Consiliul Consultativ al Copiilor din București. Vor fi selectați doar 20

26 apr. 2024
160 afișări
60 de semifinaliști participă la ultima etapă a interviurilor pentru Consiliul Consultativ al Copiilor din București. Vor fi selectați doar 20
60 de semifinaliști participă la ultima etapă a interviurilor pentru Consiliul Consultativ al Copiilor din București. Vor fi selectați doar 20 | Sursa foto: Primăria Municipiului București/Facebook

La ultima etapă de interviuri organizate pentru alegerea membrilor din Consiliul Consultativ al Copiilor participă 60 de semifinaliști. Acestea vor avea loc zilele următoare.

Primăria Municipiului București a anunțat vineri, 25 aprilie 2024, ca această etapă finală urmează să aibă la Muzeul Copiilor, aflat pe Bulevardul Decebal 11.

60 de semifinaliști participă la ultima etapă pentru Consiliul Consultativ al Copiilor

Anunțul publicat pe rețeaua de socializare, dă mai multe detalii despre desfășurarea acestei etape. Semifinaliștii, 60 la număr, sunt copii cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani. Dintre aceștia, doar 20 vor fi selectați pentru a fi parte din Consiliu.

Avem 60 de semifinaliști, toți foarte buni, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani. Din aceștia, vor intra în Consiliu 20.

Selecția este descrisă ca fiind dificilă. Toți candidații pentru Consiliul Consultativ al Copiilor s-au dovedit foarte bine pregătiți.

Administrația publică a anunțat și care este scopul pentru care existența unui astfel de consiliu este necesară. Mai exact, acesta va avea rolul de a prezenta nevoile și prioritățile copiilor în cadrul Consiliul General al Municipiului București.

De asemenea, se dorește că Bucureștiul să devină astfel o Localitate Prietenă a Copiilor:

Vrem ca Bucureștiul să devină Localitate Prietenă a Copiilor, unde drepturile lor sunt respectate, iar nevoile și prioritățile lor să se regăsească în deciziile Consiliului General al Municipiului București

Acest program este o inițiativă a Primăriei Capitalei în parteneriat cu  UNICEF.

La începutul lunii februarie, PMB (Primăria Municipiului București) anunța că 20 de copii cu vârste între 11 și 17 ani vor fi selectați să facă parte din Consiliul Consultativ al Copiilor.

Îmi doresc ca Bucureștiul să devină Localitate Prietenă a Copiilor, un loc în care drepturile lor sunt respectate, iar nevoile și prioritățile celor mai tineri cetățeni să se regăsească în deciziile pe care le ia Consiliul General al Municipiului București, declara Nicușor Dan, pe 9 februarie 2024.

Cei mici au putut să se înscrie în această competiție până la data de 1 martie 2024.

Consiliul Consultativ este una dintre modalitățile prin care Primăria Capitalei se angajează să încurajeze participarea copiilor la viața publică. Proiectul face parte din Inițiativa Localitate Prietenă a Copiilor, care aduce drepturile, nevoile, preocupările și prioritățile copiilor în centrul atenției administrației locale.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies