60.000 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în București

24 iun. 2021
49 Afișari
60.000 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în București

60.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge joi, 24 iunie, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele de vaccin produs de compania Johnson&Johnson vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național, potivit informațiilor oficiale transmise de CNCAV – Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la acest moment, România a recepționat 625.300 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 259.466 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Cookies