BAZAR

60.000 de blocuri ar putea rămâne fără ghene de gunoi

Silvian Ionescu, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), a declarat, în cadrul unui seminar pe teme de urbanism, că ghenele de gunoi ale celor circa 60.000 de blocuri din România ar putea fi desfiinţate. Astfel, românii vor fi nevoiţi să colecteze selectiv gunoiul menajer, notează gândul.info.

Dacă în Uniunea Europeană resturile menajere se colectează separat în proporţie de 24%, în România se strâng astfel doar 1% dintre gunoaie, potrivit Comisiei Europeană. Ionescu spune că, din cauza ghenelor, un sfert dintre români nu colectează selectiv deşeurile. În viziunea sa, soluţia pentru această problemă este desfiinţarea lor. Oficialul GNM a precizat că, în opinia lui, problema colectării selective a deşeurilor s-ar putea rezolva „cu biciul”, precizând ulterior că biciul este amenda.

Ghenele ar putea fi înlocuite cu platforme betonate pe care să fie amplasate containere pentru colectarea separată a gunoiului. Investiţia totală pentru această metodă de protejare a mediului este estimată la 1,8 miliarde de euro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button