Utile

6 probleme care pot apărea la nivelul motorului. Când ar trebui să apelezi la un service auto? (P)

Ați auzit de multe ori afirmația că „motorul este inima mașinii”. Într-adevăr, este cea mai importantă componentă a autoturismului tău, iar anumite defecțiuni care apar la nivelul motorului pot cauza probleme foarte grave.

Specialiștii în domeniu recomandă o verificare periodică a motorului mașinii într-un service auto autorizat, pentru a te asigura că acesta se află în stare optimă de funcționare. În acest fel, vei putea face o economie pe termen lung, deoarece anumite probleme localizate la nivelul motorului pot face ca mașina să nu mai poată fi folosită.

Dar cum îți dai seama că au apărut defecțiuni la nivelul motorului? În primul rând, este important să-ți cunoști bine mașina. Dacă observi orice modificare la felul în care rulează autoturismul tău, nu amâna o inspecție tehnică.

Iată care sunt cele mai frecvente probleme care pot apărea la nivelul motorului:

1. Motorul nu mai pornește

Mulți șoferi se confruntă cu această situație, mai ales în sezonul rece, când mașina nu mai pornește „la cheie”. O posibilă cauză ar fi bateria autoturismului, care ar putea fi descărcată ,situație în care vei auzi un sunet asemănător unui click.

De asemenea, cablurile afectate de coroziune la nivelul bornelor, o pompă de combustibil defectă, filtru de combustibil înfundat sau cedarea comutatorului de aprindere se mai află printre principalele cauze pentru care motorul mașinii tale nu mai pornește.

2. Supraîncălzirea motorului

Problema este de cele mai multe ori cauzată de lichidul de răcire care și-a redus nivelul. Însă această situație poate fi cauzată și de un furtun sau cablu care este blocat sau înfundat, un termostat sau bujii defecte sau de o garnitură sărită.

Dacă supraîncălzirea motorului apare în mod repetat, pot apărea probleme grave. Din acest
motiv, este important să mergi în cel mai scurt timp într-un service auto.

3. Fum sau aburi la nivelul motorului

Dacă observi o astfel de problemă, oprește mașina și apelează la un service auto. De cele mai
multe ori, ai putea avea o problemă cu garnitura, cu cilindrul sau ai folosit un ulei
necorespunzător.

4. Oprirea bruscă a mașinii

Acest lucru reprezintă un real pericol în trafic, mai ales dacă problema apare pe un drum intens
circulat. Cauzele pot fi reprezentate de probleme la nivelul sistemului de alimentare cu
combustibil sau probleme la nivelul bujiilor.

Dacă întâmpini această problemă, apelează la un service auto autorizat, pentru a evita
defecțiuni și costuri mult mai mari.

5. Apă la nivelul motorului

Acordă atenție deosebită condusului, atunci când nivelul de precipitații este crescut la sol. Atunci când apa ajunge la nivelul motorului, aceasta poate afecta tijele pistoanelor. Mai mult, dacă apa ajunge la nivelul camerei de combustie, trecând pe la nivelul camerei de admisie, te poți aștepta să apară probleme la nivelul motorului.

6. Absența lichidului de răcire

Lichidul de răcire se schimbă la aproximativ 3 ani sau după fiecare 50.000 de kilometri. De multe ori, șoferii îl schimbă înainte de perioada recomandată în cartea tehnică a mașinii, iar acest lucru poate cauza uzarea prematură a părților componente ale motorului.

Pentru a evita defecțiunile majore apărute la nivelul motorului, efectuează verificări periodice într-un service auto sau apelează la specialiști atunci când observi nereguli la felul în care rulează mașina. Dacă problemele sunt identificate și rezolvate într-un timp scurt, vei preveni apariția unor defecțiuni mult mai grave, economisind timp și bani.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button