6 motive pentru care trebuie sa faci abonament la un salon de masaj. Sfatul specialistilor

de:
17 iul. 2018
2 Afișari
6 motive pentru care trebuie sa faci abonament la un salon de masaj. Sfatul specialistilor

O zi grea la serviciu se poate incheia cu o stare proasta, dureri de cap si contractii musculare, ca urmare a zeci de e-mail-uri si statul pe scaun timp indelungat – astfel de situatii il pot descuraja chiar si cel mai optimist om din lume. Ce este de facut? Sa tragi aer adanc in piept si sa numeri pana la 100 se poate dovedi o idee buna, insa o sedinta de masaj nu poate fi inlocuita cu nimic!

Stresul are urmari deranjante, dureri si disconfort de cele mai multe ori, ori masajele servesc la indepartarea acestui rau modern si ofera mult mai multe avantaje corpului. Exista diferite tipuri de masaj cu tehnici proprii si comune – cele mai cunoscute fiind: de relaxare, suedez, limfatic, anticelulitic, masaj terapeutic, balinez, prenatal, cu pietre calde, thailandez, ayurvedic indian.

Masaj terapeutic la un salon de masaj

Acest tip de masaj este unul dintre cele mai recomandate atunci cand exista o afectiune, deoarece nu se concentreaza doar pe dureri musculare, ci si pe alte probleme. Avantajele masajului terapeutic constau in:

  • Imbunatatirea sistemului imunitar si prevenirea infectiilor;
  • Eliminarea contractiilor musculare;
  • Detoxifierea organismul – imbunatatirea circulatiei sanguine;
  • Evitarea imbatranirii;
  • Detensionarea muschilor;
  • Indepartarea durerii prin relaxarea sistemului nervos;
  • Clarificarea mintii;
  • Imbunatatirea stimei de sine – stimularea increderii si a stimei de sine;
  • Tratarea depresiei – echilibrarea neurotransmitatorilor creierului;

Beneficii importante comune tipurilor de masaj

In saloanele in care se realizeaza mai multe tipuri de masaj, precum EnjoyBali (detalii aici), se poate remarca eficienta acestora si se pot monitoriza chiar si beneficiile comune pe care le au:

Relaxarea muschilor

Durerile de spate, gat, umeri, talie, nu apar doar din cauza stresului, ci si a unei posturi proaste, a conditiilor de dormit, ridicarea greutatilor s.a.m.d. Durerile musculare apar, de asemenea, ca urmare a tensiunii si circulatiei slabe a sangelui intr-o anumita zona. Datorita masajului, aceste probleme pot fi atenuate prin stimularea fluxului sanguin si a oxigenului, pentru ca acestea sa circule in tot corpul fara obstacole.

Reducerea durerilor

Numeroase femei se confrunta cu dureri abdominale sau de spate inainte de menstruatie. Masajele actioneaza stimuland zonele dureroase si pentru ca nervii sa transmita semnale catre creier, responsabil pentru blocarea durerii.

Reducerea stresului

Din cauza stresului pot sa apara dureri si tulburari la nivelul organismului. Masajele servesc pentru a uita chiar si pentru o ora (sau cat dureaza sedinta) problemele de la locul de munca, de tensiunile din familie, insa ajuta si la eliberarea presiunii generate de obligatii si asteptari, relaxeaza toate simturile, ajuta la obtinerea unui somn odihnitor. De asemenea, masajele ajuta la reducerea nivelurilor de anxietate si elimina insomnia. Indeparteaza cefaleea, durerile de cap si migrenele (chiar si pe cele cronice).

Imbunatatirea aspectului pielii

Prin masaje aspectul pielii este cu mult imbunatatit. Acestea stimuleaza circulatia sangelui in organism, putand fi aliate cu orice tratament de frumusete. Pielea devine mai ferma si mai frumoasa, ceea ce inseamna ca un masaj poate fi ideal pentru cei care sufera de acnee, pete, riduri, linii de expresie, imbatranire prematura.

Facilitarea tratamentelor impotriva cancerului

Masajele sunt mai mult decat utile pentru pacientii care trebuie sa trateze anumite boli grave, precum cancerul, in mod special in cazurile in care este necesara chimioterapia. Sedintele de masaj ajuta la ameliorarea durerii, ametelii, oboselii, insomniei, depresiei si anxietatii.

Ajuta la scaderea in greutate

Daca problema excesului de greutate este cauzata de acumularea de lichide, masajele limfatice sunt folosite pentru a le elimina. De astfel, astfel de masaje sunt potrivite pentru femeile insarcinate sau pentru cele care au nascut recent, pentru cei care au suferit o interventie chirurgicala sau sufera de guta.

Toate aceste beneficii pe care masajul le poate aduce pentru organism sunt mai simplu de obtinut printr-un abonament la un salon de masaj in care lucreaza terapeuti cu experienta.

 

Cookies