6 module inteligente de colectare separată pentru deșeurile stradale, instalate în Sectorul 1. „Aștept opinii și păreri de la dumneavoastră”, spune Clotilde Armand

02 ian. 2023
1373 Afișari
6 module inteligente de colectare separată pentru deșeurile stradale, instalate în Sectorul 1. „Aștept opinii și păreri de la dumneavoastră”, spune Clotilde Armand
6 module inteligente de colectare separată de deșeuri stradale, instalate în Sectorul 1. „Aștept opinii și păreri de la dumneavoastră”, spune Clotilde Armand. Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Proiect pilot în București. 6 module inteligente de colectare separată pentru deșeurile stradale au fost instalate în Sectorul 1, în ultimele zile din 2022. Clotilde Armand ar vrea să audă opiniile și părerile bucureștenilor, înainte ca proiectul să fie extins în tot sectorul.

6 module inteligente de colectare separată pentru deșeurile stradale, instalate în Sectorul 1

„Avem în Sectorul 1 module smart de colectare separată de deșeuri stradale”, anunța Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, joi, la data de 29 decembrie 2022, pe pagina de Facebook.

În Sectorul 1 au fost instalate primele 6 module inteligente de colectare separată pentru deșeurile stradale. Acestea se află la stația de metrou Piața Victoriei, stația de metrou Piața Romană și stația de metrou Aurel Vlaicu.

Modulele inteligente de colectare separată pentru deșeurile stradale fac parte dintr-un program pilot, iar primarul Sectorului 1 își dorește să-l extindă în tot sectorul.

„Aștept opinii și păreri de la dumneavoastră, în perioada următoare, despre cât de funcționale sunt aceste module”, spune Clotilde Armand.

Ce dotări au modulele smart:

  • panou solar,
  • coș de inserție acționat cu mâner și pedală, dar și un compactor,
  • containerul are 240 de litri,
  • containerul are montat pe el un senzor de umplere și un CIP electronic pentru identificare și monitorizare.
  • pedala permite utilizarea modulelor inteligente în condiții de igienă și siguranță.

„Modulele sunt prietenoase cu mediul, vor impiedica umplerea lor până la refuz blocand coșul de inserție, vor avertiza pe panoul de date cetățenii cu privire la gradul de umplere și vor putea fi monitorizate de autoritatea publică în timp real pentru a fi golite și igienizate la timp”, explică Clotilde Armand.

Module smart pentru colectarea separată a deșeurilor stradale în Sectorul 1. Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand
Module smart pentru colectarea separată a deșeurilor stradale în Sectorul 1 al Capitalei. Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand
Cookies