6 locuri din București de unde cumpărăm chestii de casă WOW

28 sept. 2021
13230 Afișari
6 locuri din București de unde cumpărăm chestii de casă WOW
Vreau beculețele de Crăciun înapoi

Întâi am vrut să mai zic ceva despre părinții toxici, dar m-am răzgândit. Cum tot suntem blocați probabil încă o iarnă prin case, deci no shops, a lot of home, zic să ne facem viața un pic mai frumoasă.

O să încep cu două magazine fizice unde găsiți niște selecții de chestii de casă foarte bine făcute. Așadar,

Nr. 1

Maison du Savon de Marseille este primul, prin spate pe la Calea Victoriei. E un magazin mic micuț, dar excelent și aprovizionat și design-uit sau cum s-o spune. Au, așa cum le spune și numele, săpun de Marsilia. Care e șmecheria cu săpunul ăsta? E făcut în principal din ulei de măsline, se face de vreo 600 de ani și, oricât a evoluat industria, rezistă pe piață. Nu îți usucă mâinile, nu e plin de parfumuri de la care devenim și noi plini de alergii, sunt multe de spus.

6 locuri din București de unde cumpărăm chestii de casă WOW
Săpunul ăsta de Marseille e făcut în principal din ulei de măsline, se face de vreo 600 de ani și rezistă spectaculos pe piață

Pe urmă, mai au diverse odorizante de camere și de dulapuri, detergenți făcuți cu drag de natură și de mediul înconjurător. Și ceva care mie mi-a schimbat complet perspectiva despre cum trebuie să fie odorizantele de casă (oricum eram pe mega fitze, mirosurile trebuie să fie și discrete și naturale, vomit de la toate mizeriile alea cu fâs sau fără care duhnesc peste tot) – Papier D Armenie.

6 locuri din București de unde cumpărăm chestii de casă WOW
Sursa foto: La Maison du Savon de Marseille

Este singura aroma de interior care vine sub formă de hârtie pentru ardere. A fost descoperită de un francez pe când călătorea în Armenia, adusă în Franța, experimentată și a început să fie produsă acolo, e o hârtie specială, impregnată cu benzoină. Puteți să n-o ardeți ci doar să o puneți prin sertare, e senzațională. Sunt multe lucruri de descoperit la Maison du Savon de Marseille, măcar pentru experiență puteți să le faceți o vizită. 

Nr. 2

Inside Home- și aici găsiți Papier D Armenie și o grămadă de alte lucruri real oau. Prosoape din bumbac egiptean, care și ele îți schimbă viața. Sunt, bineînțeles mai scumpe, dar eu am unele de mai bine de zece ani, sunt impecabile și absorb toată apa, nu mai șiroiește pe tine umezeala după ce te speli.

Pe urmă parfumurile de casă de la Carriere Freres, o firmă care se ocupă de asta din 1884 (vă dați seama, la noi nu rezistă o tradiție sau o afacere de familie nici 20 de ani, ce să vorbim despre 150). Sunt niște lumânări cu aromă de mentă și (da, știu, sună ciudat) de tomate minunate.

6 locuri din București de unde cumpărăm chestii de casă WOW
Inside Home și online, și e pe strada Rabad, la nr. 11 (București, desigur). Sursa foto: Inside Home

Că tot vorbim despre lumânări, e plină piața de lumânări care promit ce nu fac niciodată, ei bine, cele de la Inside Home fac exact ce promit și și mai mult (pentru asta să fiți atenți și la lux obscura când sunt colecții în vânzare, mie acelea mi-au construit mirosul de Acasă a mea pe care îl căutam de decenii) Tot La INside Home găsiți și produse de la Compagne de PRovence, e una dintre preferatele mele, au ambalaje clean și minimaliste și produse curate. 

Nr. 3

Desenele Mădălinei Andronic sunt și ele tot din categoria Life & House Changing. Mi l-am cumpărat pe primul, pe urmă și pe al doilea, mai pândesc câteva, dar mă străduiesc să nu le transform în obsesie, pentru că am talentul ăsta. Desenele ei sunt puse și pe tricouri, Mădălina face și bijuterii ceramice și, mai mult, puzzle-uri, etichete, o mulțime de lucruri de făcut cadou, dacă nu pentru voi. Că tot vin Sărbătorile, haha!

6 locuri din București de unde cumpărăm chestii de casă WOW
Sursa foto: madiandronic.ro

Nr. 4

Tot un fel de art print, dar de pereți, uitați-vă la Cai Verzi pe Pereți. Un atelier creativ cu stickere și wallpaper , care propune un tip de grafică de perete care folosește forme stilizate, dar colorate, jucăușe și de cele mai multe ori cu un strop de umor.

6 locuri din București de unde cumpărăm chestii de casă WOW
Sursa foto: Cai Verzi pe Pereți

„A visa la cai verzi pe pereți înseamnă a visa la lucruri fanteziste sau irealizabile, însă noi ne-am dorit să dăm un alt înțeles expresiei și să demonstrăm că orice e posibil.” se descriu ei înșiși și chiar așa și e. Practic vă construiți o altă cameră in no time și aproape no cost. 

Nr. 5

Tot desene de la Alexia Udriște, care a făcut și tea towel cu desenele ei. Are niște păsări senzaționale. Alexia ilustrează și cărți de copii și le face să pară așa cum erau cele pe care ni le doream noi și veneau din străinătate, are câteva colecții de stickere și una foarte limitată de gulere, dar poate mai face. 

6 locuri din București de unde cumpărăm chestii de casă WOW
Sursa foto: Alexia Udriște / Facebook

Nr. 6

De la Made by Mura, colecția de Plant Mom, că tot mi-am descoperit pasiunea pentru flori. Și pe ele le pândeam demult, mai are un cățel pe care va trebui să îl am în viața asta și bijuterii ceramice. E printre primele ilustratoare de la noi pe care le-am descoperit.

6 locuri din București de unde cumpărăm chestii de casă WOW
Sursa foto: Mady by Mura

Mai am câteva pe ale căror site-uri tot intru, Irina Neacșu, spre exemplu, pentru că îmi place ilustrația botanică, dar încă nu am reușit să mă decid. 

6 locuri din București de unde cumpărăm chestii de casă WOW
Sursa foto: Irina Neacșu / Facebook

Have Fun la shopping. O să vă placă sigur

Nota B365.ro: Sigur o să vă placă și alte recomandări de prin București de la Maria:

Cookies