6 designeri din București pe care îi iubim

05 aug. 2021
685 Afișari
6 designeri din București pe care îi iubim
Oana Titică

Pentru cei dintre voi care nu au plecat încă în concediu, dar se pregătesc intens de această situație, vrem să vă spunem că vă invidiem sincer. Însă, în ciuda invidiei, pentru că aici la b365.ro suntem fete și băieți-salon, vă vom ajuta cu puțină inspirație pentru un shopping calitativ de haine și pantofi cu care să faceți lumea să leșine de admirație pe faleză în Halkidiki și Thassos.

Așadar, mai jos e o listă –  nu e exhaustivă și din păcate sigur am uitat câteva nume – de designeri Bucharest-based care îmi plac de mulți ani, ai căror haine și pantofi au fost testate și retestate de-a lungul timpului de către persoana mea fizică, la petreceri, în plimbări, în vacanță, la birou.

Succes!!!

Pantofii Coca Zaboloteanu

De mai bine de 15 ani, în showroom-ul din Cotroceni, Coca Zaboloteanu creează încălțăminte feminină, colorată și comodă. De fiecare dată când mă încalț cu o pereche de sandale de la ea, sunt întrebată de prietene/colege ‘de undeee sunt pantofii, sunt superbi?’ – pentru că nu seamănă cu nimic din ce găsești în magazine. Coca are o poveste foarte frumoasă a începuturilor ca designer – ea studiase inițial medicina, pentru a deveni stomatolog, însă a început să facă încălțăminte pentru simplul motiv că nu găsea nicăieri pantofi care să îi placă – așa că a învățat să îi creeze singură.

Rochiile și vestele Mariei Constantinescu

Rămânem în Cotroceni la Maria Constantinescu, profesoară la Școală de Artă din București. Tot ce face Maria este unicat și, de obicei, îți croiește rochia pe propriul corp în timp ce ascultați împreună muzică clasică și Maria îți explică ce înseamnă o femeie frumoasă. Când vine vorba de a crea rochii care flatează formele corpului (ORICE corp), Maria este un GENIU care știe cum să îți pună în valoare  avantaje pe care nici nu știai că le ai și să ascundă niște zone problematice ca și cum n-ar fi fost acolo. Ca design, este extrem de originală, iar o mare pasiune a ei sunt vestele – ilic, incredibil de feminine și de frumoase.

Accesoriile Miss Mary a Little

Oana Frigescu, fost prezentator TV și una dintre cele mai frumoase femei pe care le știu, a lansat cu câțiva ani în urmă brandul de bijuterii Miss Mary a Little, pe care le găsiți pe missmaryalittle.com.  Creațiile ei sunt elegante prin simplitate, sunt cadouri perfecte, iar linia de vară conține coliere, brățări și inele care te transportă imediat în atmosfera de la mare, fără să fie nevoie să ieși din oraș.

Piesele Murmur

Până și cumătra noastră favorită Beyonce a purtat unul dintre body-urile Murmur în videoclipul Pretty Hurts, cu câțiva ani în urmă. Mi-am dorit să includ brandul Andreei Bădală în listă nu fiindcă îmi imaginez că n-ați ști de el (știe toată lumea), ci ca să subliniez  cât de frumoasă poate deveni o poveste a unui brand când designerul alege să meargă pe o nișă care îl reprezintă perfect – senzualitatea feminină – și să nu iasă din ea de-a lungul anilor.

Bijuteriile Moogu

Pentru toate accesoriile Andreei Mogoșanu, dar mai ales pentru colecția Animal Soul, bijuteriile preferate ever. Se găsesc în showroom-ul de pe Brezoianu, dar și pe moogustore.com

Pantofii Mihaela Glăvan

Din 2003, Mihaela Glăvan a devenit ușor-ușor emblema design-ului de pantofi românesc, în primul rând datorită calității constante. Nimeni n-o să își mai ia a doua oară pantofi de la un brand dacă nu sunt comozi, iar eu n-am avut nici o pereche Mihaela Glăvan în care să nu mă simt perfect.

Enjoy & vacanță frumoasă!

Nota B365.ro: V-am mai zis că ne e tare drag de Oana? Sigur v-am mai zis de aproximativ o mie de ori. Avem aproximativ o mie de motive, din păcate se termină internetul dacă le enumerăm pe toate, așa că punem mai jos doar câteva:

Cookies