6-7 ministere, REMANIATE. CINE sunt miniştrii care ar putea fi DEMIŞI din Guvernul Dăncilă

de:
21 iun. 2019
0 Afișari
6-7 ministere, REMANIATE. CINE sunt miniştrii care ar putea fi DEMIŞI din Guvernul Dăncilă

Sursele citate au adăugat că vor fi discutate şi cele două funcţii de vicepremier, cea ocupată de Viorel Ştefan, care urmează să înceapă de la 1 iulie mandatul de membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene şi cea de vicepremier pentru parteneriate strategice, deţinută interimar de Ana Birchall.

Referitor la postul ocupat interimar de Birchall, chiar dacă nu au fost încă discuţii în coaliţie, PSD ar vrea să propună ALDE o rocadă, în sensul ca Ministerul de Externe să treacă la PSD, iar ALDE să primească la schimb funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice, au spus sursele politice citate de MEDIAFAX.

Vizaţi de remaniere ar putea fi ministrul Transporturilor Răzvan Cuc şi ministrul Turismului Bogdan Trif. De asemenea, din cei numiţi în Guvern în epoca Dragnea, ar fi vizaţi vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Daniel Suciu, ministrul de Interne Carmen Dan şi ministrul Agriculturii Petre Daea, au explicat sursele menţionate.

Vehiculat să îi ia locul lui Daniel Suciu în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării ar fi Iulian Matache, social-democratul pe care ar vrea să îl impună Marian Oprişan, dacă nu reuşeşte să fie ales preşedinte executiv al PSD, au adăugat sursele citate.

Remanierea ar urma să fie făcut după Congresul extraordinar din 29 iunie, unele voci din PSD susţinând că o perioadă bună ar fi în luna septembrie, deoarece în curând se încheie sesiunea parlamentară şi vine perioada vacanţei de vară.

Unii social-democraţi vor să meargă pe varianta restructurării Guvernului şi un Executiv mai suplu cu un număr mai mic de ministere, însă premierul Viorica Dăncilă nu ar susţine această variantă, ci pe cea a remanierii, au spus surse din partid. Detalii, pe Mediafax. 

Cookies