6.000 de pisici de rasă comună vor fi sterilizate în mod gratuit, anunță primarul Capitalei. Deținătorii trebuie să aibă domiciliul în București

28 sept. 2023
1057 Afișari
6.000 de pisici de rasă comună vor fi sterilizate în mod gratuit, anunță primarul Capitalei. Deținătorii trebuie să aibă domiciliul în București
6.000 de pisici de rasă comună vor fi sterilizate în mod gratuit, anunță primarul Capitalei. Deținătorii trebuie să aibă domiciliul în București. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

6.000 de pisici de rasă comună vor fi sterilizate gratuit. Pisicile nu trebuie să aibă neapărat stăpâni.

Proiectul a fost aprobat astăzi în CGMB

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că 6.000 de pisici de rasă comună, cu și fără deținători, vor fi sterilizate în mod gratuit.

Acest proiect a fost aprobat joi în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Orice persoană care are domiciliul sau reședința în București va putea beneficia de programul de sterilizare a pisicilor.

Data de începere a campaniei va fi anunțată după ce Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) va încheia contracte de prestări servicii cu medici veterinari.

Asemenea programe contribuie la stoparea înmulțirii necontrolate a animalelor și la prevenirea abandonului”, transmite Nicușor Dan.

Sterilizare gratuită a câinilor deținuți de bucureștenii din Sectorul 2

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a anunțat că va relua campania de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună, campanie ce are loc în parcarea magazinului Dedeman.

ASPA le transmite stăpânilor că pot merge să își sterilizeze și microcipeze animalele de companie în mod gratuit. Clinica veterinară mobilă Sache Vet Clinic va fi amplasată în parcarea magazinului Dedeman de pe Șoseaua Colentina numărul 426, Sectorul 2.

Sterilizările și microcipările vor avea loc în acest weekend, respectiv sâmbătă, 30 septembrie și duminică, 1 octombrie 2023.

În cadrul primei ediții a acestei campanii, au fost sterilizați un total de 100 de câini. De asemenea, 64 de patrupezi au fost microcipați gratuit. ASPA a anunțat că a decis să continue campania în urma solicitărilor făcute de bucureșteni:

Pentru că avem în continuare numeroase solicitări din cartierul Ion Creangă pentru înscriere în campanie, am decis să revenim în zonă.

Pentru a beneficia de acest program, proprietarii de animale de companie trebuie să facă o programare. Această poate fi făcută de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00.

Numărul de telefon la care bucureștenii trebuie să sune este: 0743.204.942.

Te-ar putea interesa și:

Cookies