ARHIVA B365

Zeci de copaci căzuţi pe maşini, stâlpi dărâmaţi, acoperişuri zburate, în Capitală

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti a intervenit, incepand de ieri seara, de la ora 22.30 si pana astazi la ora 12.30, in 143 de situaţii pentru eliminarea urmărilor negative produse ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase.

Echipajele de pompieri militari au intervenit la degajarea a 83 copaci prăbuşiţi pe carosabil, imobile, reţele de energie electrică, autoturisme, rezultând avarierea unui număr de 25 autovehicule.

De asemenea, s-a intervenit la 13 panouri publicitare avariate, 16 cabluri de alimentare electrică rupte, şapte acoperişuri ce au fost luate de vânt, iar la alte opt afectate la învelitoare, elemente ce blocau căile de acces şi puteau produce alte situaţii de urgenţă.
Pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti a acţionat cu 61 de autospeciale cu apă şi spumă, 5 autospeciale de descarcerare şi 4 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţimi, cu un efectiv total de 484 de cadre.

Suplimentar faţă de aceste intervenţii, inspectoratul a acţionat şi în situaţiile de urgenţă pe care le gestionează la rutină, cum ar fi incendii, descarcerare, asistenţa persoanelor, prim ajutor medical în faza prespitalicească. Menţionăm că acest tip de intervenţie prezintă un grad ridicat de dificultate, necesitând concentrări de forţe de diferite tipuri şi lucru în condiţii diferite pe perioade lungi de timp.

Efectele negative ale fenomenelor meteorologice nu au produs victime în Municipiul Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button