56 de percheziţii în Bucureşti şi mai multe judeţe, la contrabandiştii de produse petroliere

de:
18 oct. 2012
0 Afișari
56 de percheziţii în Bucureşti şi mai multe judeţe, la contrabandiştii de produse petroliere

Gruparea infracţională este constituită din 35 de persoane. Organele de control caută probe la locuinţele învinuiţilor, la 56 de adrese, precum şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti si a judeţelor Iaşi, Bacău, Prahova, Bistriţa Năsăud şi Constanţa. 

Membrii grupării ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând un număr de 32 de societăţi comerciale pentru efectuarea de operaţiuni ilegale cu produse petroliere, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, citat de RTV.net.

Învinuiţii au derulat operaţiuni de import din Bielorusia în România de produse petroliere accizabile-motorina, declarate vamal de către importator ca fiind combustibil pentru încălzit, în scopul sustragerii de la plata accizelor şi taxelor vamale datorate statului.

Astfel, liderii grupării, prin intermediul a 7 societăţi comerciale din municipiile Bacău, Iaşi si Bucureşti, au procedat la comercializarea fără documente legale a mari cantităţi de motorină, aceste societăţi înregistrând achiziţii şi respectiv livrări fictive de combustibil lichid uşor -C.L.U. si motorină, de la şi către firme tip „fantomă”.

Prin această metodă a fost introdusă în ţară cantitatea de aproximativ 3500 de tone de motorină, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţionala ca urmare a neplăţii taxelor aferente fiind estimat la suma de 1.500.000 de euro.

În urma audierilor celor 35 de persoane, vor fi dispuse măsurile legale.

Cookies