56 de cutremure într-o singură lună în România

de:
24 ian. 2015
0 Afișari
56 de cutremure într-o singură lună în România

51 de cutremure în judeţele Buzău şi Vrancea, trei în Banat, unul în Oltenia şi unul în Prahova. Nouă dintre aceastea au avut magnitudine peste 4 pe scara Richter, ceea ce este ieşit din comun, potrivit realitatea.net.

Toate în ultimele 30 de zile. Au fost mai multe decât de obicei, mai mari şi răspândite prin ţară.

„Într-adevăr, activitatea seismică din ţara noastră este mai mare acum decât în anii trecuţi, în aceeaşi perioadă, decembrie-ianuarie.

Ceva asemănător s-a mai înregistrat în anul 1999. Au fost mai multe cutremure mai mari de 4 pe scara Richter şi mai multe de suprafaţă. Este adevărat că acum 20 de ani aveam doar 20 de aparate de înregistrat seismele, iar acum avem o sută, deci culegem mai multe informaţii şi mai repede.

În Banat, înregistram doar cutremurele mai mari de 3 pe scara Richter, acum aflăm despre toate. Noi nu spunem că nu se poate produce un cutremur mare, devastator. Dar nu putem face predicţii, să spunem când va fi un seism catastrofal.

Doar le studiem. Cele de acum arată că a fost acumulată o cantitate mare de energie care s-a eliberat”, a explicat, Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Cookies