BAZAR

5500 de oameni au participat la Festivalul Balkanik

Gazda evenimentului a fost George Piştereanu, un tânăr actor recunoscut internaţional pentru rolurile din Eu când vreau să fluier, fluier şi Loverboy. Acesta s-a bucurat de atenţia publicului şi a prezentat rând pe rând fiecare trupă din program. Astfel, români şi expaţi de pretutindeni au petrecut vineri seara pe ritmurile celor de la Romano ButiQ, Salijevic Orkestar şi Taraf de Haidouks.

Invitaţi speciali ai serii de vineri au fost cei de la Crispus The Art of Fire, o trupă de tineri sibieni care au reuşit să aducă jocul cu focul la nivel de artă. Au uimit publicul festivalului printr-un spectacol special în care au combinat efectele vizuale unice cu pirotehnia şi acrobaţiile. Au reuşit în acest fel să atragă atenţia tuturor celor prezenţi.

A doua zi de festival a început cu cei de la Ternipe. Au încins atmosfera încă de la primele acorduri, reuşind să strângă o mulţime de spectatori care nu mai conteneau cu fotografiile. Au urmat apoi Mahala Rai Banda, români ai căror repertoriu era ştiut pe dinafară de publicul strâns la festival. Ultimii, dar nu cei din urmă, au fost turcii de la Baba Zula. Amalgamul de instrumente orientale clasice cu abordări electronice şi moderne au reuşit să-i încânte şi pe cei mai pretenţioşi dintre ascultători. Sunetul „spaţiului din Istanbul” s-a auzit pentru prima oară din Grădina Uranus.

Pe lângă spectacolele de muzică live, vizitatorii s-au bucurat şi de alte surprize inedite. Au gustat cafeaua domnului Florescu şi au putut să admire lucrurile handmade de la târgul festivalului. În plus, au savurat berbecuţ turcesc, tocăniţă sârbească, gulaş şi alte specialităţi culinare balcanice în fiecare zi, începând cu ora 14:00

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală Metropolis .


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button