Apartamentele vechi din Unirii, mai mari cu 38% faţă de media locuinţelor vechi din Bucureşti

de:
30 mart. 2011
1 Afișari
Apartamentele vechi din Unirii, mai mari cu 38% faţă de media locuinţelor vechi din Bucureşti

Preţul fiecărei proprietăţi diferă de tariful mediu pe metrul pătrat, în funcţie de caracteristicile acesteia, potrivit site-ului imobiliare.ro, citat de Capital.ro. În segmentul rezidenţial, zona, suprafaţa, gradul de confort şi de risc seismic au o pondere mare în stabilirea preţului unei oferte concrete. Potrivit aceleiaşi surse, în Capitală, preţul mediu solicitat pe metru pătrat util în februarie a fost de 1.090 de euro la apartamentele vechi şi 1.326 euro la apartamentele noi.

În zona rezidenţială Unirii, delimitată de Carol I, Călăraşi, Alba-Iulia, Vitanul Nou, Timpuri Noi, Mărăşeşti, Palatul Parlamentului, Izvor, Regina Elisabeta, oferta de vânzare este reprezentată în cea mai mare parte de apartamentele vechi. Dacă în majoritatea zonelor din Capitală diferenţa dintre preţul apartamentelor vechi şi a celor noi este în medie de 22%, în cartierul Unirii apartamentele vechi se vând cu 1.502 euro/mp, iar cele noi cu 1.587 euro/mp. Diferenţa mică este dată de caracteristicile apartamentelor vechi din zona Unirii. Deşi au fost construite şi cu 30 de ani în urmă, blocurile de aici au apartamente moderne, spaţioase, cu un grad de risc seismic scăzut.

Orice indiciu, fie el şi redus, de prosperitate îi determină pe proprietarii bucureşteni să ridice standardele de preţ. Preţul cerut pentru ofertele scoase la vânzare în ultimele 30 de zile este mai mare cu 7% decât preţul mediu al caselor existente în piaţă, indicând astfel tendinţa la nivelul zonei. Zona Unirii se menţine ca o zonă rezidenţială de interes, având preţuri mai mari cu 20% faţă de media preţului la apartamentele noi din Bucureşti si cu 38% mai mari fata de media preturilor apartamentelor vechi.

Imobilele din zona 1 Mai au un preţ de vânzare de 1.415 euro/mp util pentru apartamentele noi  şi de 1.334 euro/mp util pentru locuinţele vechi. Însă, gradul de confort, riscul seismic şi suprafaţa fac ca, în cazul apartamentelor cu trei camere, diferenţa dintre preţul total să fie de peste 40%.

În Militari, un cartier tipic pentru Capitală, preţul pe metru pătrat util scade odată cu creşterea numărului de camere, iar garsonierele îşi menţin cel mai ridicat nivel, de 1.109 euro/mp faţă de 897 euro/mp, preţ solicitat pentru apartamentele cu patru camere. Și în Militari a preţul ofertelor introduse în ultimele 30 de zile este mai ridicat decât cel al ofertelor existente deja în piaţa, cu 1% la două camere, 7% la trei camere cu 5% la patru camere.

Potrivit analizei, zona dictează în mare măsură preţul. Astfel, dacă în cartiere garsonierele sunt mai scumpe, în zonele rezidenţiale prestigioase, pentru ambele categorii de apartamente, noi şi vechi, apartamentele mai mari au preţuri ridicate.

Cookies