54 de percheziții în șase județe din România într-un dosar uriaș de contrabandă cu țigări

de:
19 iun. 2015
0 afișări
54 de percheziții în șase județe din România într-un dosar uriaș de contrabandă cu țigări

Potrivit comunicatului DIICOT, „procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Suceava și I.G.P.F., au efectuat la data de 19.06.2015 un număr de 54 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Olt, Brăila,Vaslui, Iaşi şi Prahova, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai 2014 – mai 2015, pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Dolj, Olt, Iaşi, Vaslui, Prahova şi Brăila au acţionat două grupuri infracţionale organizate, specializate în contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, având sarcini prestabilite în ceea ce priveşte introducerea, preluarea, depozitarea, transportul şi valorificarea acestora.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Suceava vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 21 de persoane.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este în cuantum de peste 500.000 de euro.

Acțiunea DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava este sincronizată cu acțiunea DIICOT – Biroul Teritorial Botoșani care efectuează un număr de 23 de percheziții, pe raza judeţelor Botoșani, Suceava, Iaşi şi a municipiului Bucureşti.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Botoşani vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane.

Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul DIICOT.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Suceava, efectuează 54 de percheziții în județele Suceava, Olt, Prahova, Brăila, Vaslui și Iași, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări, se arată într-un comunicat remis redacției.

Vor fi puse în executare 21 de mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite că ar fi introdus, transportat, depozitat sau comercializat ţigarete de contrabandă.

Din cercetări a rezultat că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată în perioada 2013 – 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 2.500.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale sin cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

La acțiune participă și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J Suceava, polițiști de frontieră din cadrul I.G.P.F., precum și jandarmi.

Cookies