52 de intersecții și 62 de treceri de pietoni din București vor fi semaforizate. VEZI LISTA

de:
10 oct. 2014
1 Afișari
52 de intersecții și 62 de treceri de pietoni din București vor fi semaforizate. VEZI LISTA

Peste o sută de intersecții și treceri de pietoni din Capitală vor fi semaforizate. Administrația Străzilor a încheiat în urmă cu o lună un acord-cadru având ca obiect achiziționarea de servicii pentru elaborare studii de fezabilitate pentru semaforizare 52 intersecții și 62 treceri de pietoni. Astfel, Asocierea SC Synergetics Corporation SRL& SC ADCA Proiect Group SRL va primi până la 1.692.079 lei (384.000 euro) pentru realizarea acestor studii. Acordul-cadru a fost încheiat pentru o perioadă de 24 de luni.

VEZI LISTA STRĂZILOR CARE VOR FI SEMAFORIZATE

VEZI LISTA TRECERILOR DE PIETONI UNDE VOR FI INSTALATE SEMAFOARE

Potrivit caietului de sarcini, studiile de fezabilitate vor trebui să cuprindă o analiză statistică a accidentelor din zona de studiu și cauzele principale ale evenimentelor rutiere, dar și recensăminte de circulație la fiecare intersecție la ora de vârf de dimineață și după-amiază.

De asemenea, se va efectua un studiu de trafic pentru fiecare intersecție in parte în vederea evaluării capacității de circulație în situația cu și fără proiect. Studiile vor trebuie să stabilească și intersecțiile la care se va putea oferi prioritate transportului public, ținând cont și de proiectele pe care Primaria Muncipiului Bucuresti dorește să le implementeze.

Tot studiul de fezabilitate va stabili principalii indicatori tehnico-economici ai investiției, inclusiv costul proiectului și durata de realizare.

„Datorita modificarilor aparute in desfasurarea traficului rutier, determinate de cresterea continua a parcului de autovehicule, cresterea indicelui de mobilitate a parcului auto existent si a cresterii numarului de autovehicule ce tranziteaza Municipiul Bucuresti, capacitatea de circulatie a strazilor este in continua scadere. In plus, la o mare parte din intersectiile existente nesemaforizate exista o serie de puncte de conflicte intre pietoni, biciclisti si autovehicule. De asemenea pe anumite artere de circulatie din Capitala, cu toate eforturile depuse de Politia Rutiera pentru prevenirea accidentelor, se constata in continuare aparitia unor evenimente rutiere cu consecinte umane si materiale grave. Urmare celor expuse mai sus, semaforizarea intersectiilor a devenit o necesitate pentru a se asigura fluidizarea traficului, pentru a se evita blocajele din trafic si pentru sporirea sigurantei circulatiei. In plus, se poate controla într-o oarecare măsură şi poluarea unor anumite zone ale municipiului Bucuresti prin asigurarea unei mai bune fluenţe a circulaţieiȚ, se precizează în caietul de sarcini.

Cookies