500 de solicitări la Ambulanţă, din cauza caniculei, în Bucureşti

de:
08 iul. 2015
0 Afișari
500 de solicitări la Ambulanţă, din cauza caniculei, în Bucureşti

Din cele peste 80 de apeluri pe oră înregistrate în primele şase ore 15 cazuri au fost de leşin în spaţii publice, după cum a declarat managerul SABI, dr Alis Grasu pentru Mediafax citat de antena3.ro.

În plus, medicul a spus că o atenţie specială trebuie acordată persoanelor singure, iar pentru cei căzuţi în stradă să se intervină urgent, pentru a fi duşi la umbră şi hidrataţi.

O grijă specială trebuie acordată şi animalelor de companie, care nu vor fi lăsate în maşină vreme îndelungată sau în spaţii cu mult soare.

„Avem în funcţiune 49 de maşni de urgenţă, 19 cu asistente şi 16 de transport. Azi am suplimentat cu opt numărul de echipaje. În primele şapte ore au fost înregistrate aproape 500 de solicitări la SABI, cu 238 de urgenţe”, a spus Alis Grasu.

Managerul SABI a făcut un apel către persoanele cu probleme de sănătate şi familiile cu copii să nu iasă din casă în intervalul 11.00 – 17.00.

„Tot în acest interval trebuie sporit consumul de apă, câte un pahar la fiecare 15 minute, consumul de fructe şi legume, adică pepene, cireşe, castraveţi şi roşii, bogate în apă”, a mai spus Alis Grasu.

Cookies