500.000 de euro pentru expertizarea podurilor din Capitală

de:
24 ian. 2011
0 Afișari
500.000 de euro pentru expertizarea podurilor din Capitală

Municipalitatea se apucă de evaluarea şi reabilitarea podurilor. Administraţia Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, a atribuit un contract de 500.000 de euro pentru realizarea Documentaţiei tehnice privind obţinerea autorizaţiei de gospodărire a apelor pentru podurile de pe raza Municipiului Bucureşti şi a expertizelor tehnice şi soluţiilor de reabilitare.

Podurile care vor fi evaluate sunt Podul Insula, Ciurel, Grozăveşti, Cotroceni, Eroilor, Opera, Haşdeu, Izvor, Opereta, Planşeu Piaţa Unirii, Mărăseşti, Timpuri Noi, Mihai Bravu, Vitan Bârzeşti, Băneasa, Bordei, Floreasca, Lacul Tei, Toboc, Colentina, Pantelimon şi Lac IOR.

„Administraţia Străzilor nu deţine în acest moment un portofoliu istoric care să permită respectarea unui program de întreţinere în vederea desfăşurării traficului în condiţii de siguranţă şi confort”, motivează instituţia atribuirea acestui contract.

Pentru fiecare pod în parte vor fi realizate planuri de ansamblu, calcule hidraulice pentru lucrări, studii topografice, studii geotehnice şi expertize tehnice cu propuneri de reabilitare şi întreţinere anuală. În plus, vor fi obţinute şi avize şi autorizaţii de gospodărire a apelor.

Durata contractului este de 90 de zile.

Cookies