50 de magazine Auchan, controlate de ANPC. Produsele expirate, fructele cu mucegai și mizeria sunt doar câteva dintre neregulile găsite

29 sept. 2022
727 afișări
50 de magazine Auchan, controlate de ANPC. Produsele expirate, fructele cu mucegai și mizeria sunt doar câteva dintre neregulile găsite
50 de magazine Auchan, controlate de ANPC. Produsele expirate, fructele cu mucegai și mizeria sunt doar câteva dintre neregulile găsite / Sursă foto: Facebook-Horia Constantinescu

Comisarii ANPC au efectuat verificări în magazinele Auchan din toată țara. În total 50 de magazine au fost controlate pentru a se vedea dacă sunt respectate prevederile legale din domeniu.

50 de magazine Auchan, controlate de ANPC

În urma controalelor ce au fost efectuate de ANPC, comisarii au acordat, pentru neregulile constatate, 93 de amenzi contravenționale ce au ajuns la o valoare totală de 750.000 lei, conform Agerpres.ro

De asemenea, au fost date și 11 avertismente și au fost oprite de la comercializare produse alimentare ce erau neconforme în valoare totală de 42.000 de lei.

Am fost acuzați că facem prea multe controale dedicate unor lanțuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteți respectați.

Din România nu trebuie doar luați bani, mai trebuie și investit! Trebuie făcută curățenie, ca de Paști, ca și cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi.

Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că așa stau lucrurile, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Ce nereguli au fost constatate de comisari

Pentru neregulile grave ce au fost găsite în magazinele lanțului Auchan controlate, comisarii ANPC au dispus și sancțiune complementară de închiderea a unor unități. Astfel că, prestarea de servicii a fost temporar oprită, până la remedierea problemelor, pentru 14 magazine.

Iată care sunt cele mai frecvente probleme întâlnite:

  • Comercializarea unor produse expirate,
  • Comercializarea unor legume și fructe cu mucegai, modificate organoleptic sau cu ambalaj deteriorat,
  • Comercializarea unor produse care nu erau păstrate în condițiile precizate de producător,
  • Folosirea unor ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate,
  • Deficiențe de etichetare a produselor (lipsa unor mențiuni obligatorii, lipsa traducerii în limba română),
  • Folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu acumulări masive de gheață, rugină, impurități, chedere deteriorate, resturi alimentare și mucegai.
  • Comercializarea unor produse cu starea termică schimbată,
  • Comercializarea unor produse cu aglomerări de gheață în ambalaj,
  • Nerespectarea promoțiilor,
  • Neafișarea prețurilor unor produse,
  • Pavimentului neigienizat și rafturi murdare,
  • Nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor
  • Existența unor neconcordante între prețul produsului la raft față de cel de la casa.
Cookies