„50 de lei și vă duc unde vreți”. Polițiștii locali au mers în control la Gara de Nord, Gara Basarab și Autogara IDM și au amendat taximetriștii care nu dădeau bon sau refuzau cursele

12 mart. 2024
17742 Afișari
„50 de lei și vă duc unde vreți”. Polițiștii locali au mers în control la Gara de Nord, Gara Basarab și Autogara IDM și au amendat taximetriștii care nu dădeau bon sau refuzau cursele
„50 de lei și vă duc unde vreți”. Polițiștii locali au mers în control la Gara de Nord, Gara Basarab și Autogara IDM și au amendat taximetriștii care nu dădeau bon sau refuzau cursele. Sursa foto: Facebook/ Poliția Locală București și Control

Să ne imaginăm următorul scenariu care, de fapt, este realitate: veniți cu trenul sau cu microbuzul în București și, dintr-un motiv sau altul, de la gară sau de la autogară vreți să luați un taxi până la destinația dumneavoastră. Vedeți că sunt câteva mașini parcate, așa că vă hotărâți să mergeți la șofer și să vedeți dacă este disponibil, moment în care acesta s-ar putea să vă întrebe: „Unde mergeți?”.

Îi spuneți unde trebuie să ajungeți, iar aici sunt două variante: fie vă cere o sumă colosală pentru drum, deși distanța poate nu e atât de mare, fie vă refuză. Mai sunt și șoferi care pornesc aparatul și dau bon fiscal, dar, de obicei, aceia nu stau în jurul gărilor sau al aeroporturilor.

De curând, polițiștii din București au mers în control la mai multe gări și au sancționat taximetriștii care încălcau legea.

Au fost verificate 54 de autovehicule taxi

Pentru că nu puține au fost cazurile în care oamenii au fost păcăliți de către taximetriști și au plătit mai mult decât ar fi costat cursele în mod normal, această metodă de înșelăciune a conducătorilor de taxi a devenit cunoscută. Astfel, polițiștii s-au decis să meargă în control și să îi amendeze pe cei care o practică.

Direcția Generală de Poliție Locală a Municipiului București (DGPMB) a desfășurat luni, 11 martie 2024, o acțiune în zona Gara Basarab, Gara de Nord și Autogara IDM, în intervalul orar 12:00 – 15:00, pentru a depista taximetriștii care refuză sau negociază tariful fără a elibera bon fiscal.

Polițiștii au verificat, în total, 54 de autovehicule taxi și au întocmit 51 de procese verbale de inspecție. Mai mult decât atât, echipajele de poliție au aplicat trei sancțiuni contravenționale, conform Legii 38/2003, în valoare de 7.000 de lei.

Potrivit Art. 3 din Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere:

Transportul public de persoane cu autovehicule se realizează contra cost, pe bază de bon client, în regim de taxi, şi pe bază de contract, în regim de închiriere.

Sursa foto: Facebook/ Poliția Locală București și Control
Sursa foto: Facebook/ Poliția Locală București și Control

Te-ar putea interesa și:

Cookies