50 de ani de căsătorie sărbătoriți de un cuplu de refugiați ucraineni la București. Voluntarii din Sectorul 1 le-au pregătit o surpriză

11 mart. 2022
5090 Afișari
50 de ani de căsătorie sărbătoriți de un cuplu de refugiați ucraineni la București. Voluntarii din Sectorul 1 le-au pregătit o surpriză
50 de ani de căsătorie sărbătoriți de un cuplu de refugiați ucraineni la București. Voluntarii din Sectorul 1 le-au pregătit o surpriză. Sursa foto: Captură Facebook/ Clotilde Armand

Refugiații ucraineni care sunt găzduiți în sala de sport de la Școala gimnazială nr. 6 din București au participat la un moment emoționant. Un cuplu din Ucraina a sărbătorit 50 de ani de căsătorie, iar voluntarii le-au pregătit o surpriză.

50 de ani de căsătorie sărbătoriți de un cuplu de refugiați ucraineni la București

Tetiana și Oleksandr au fugit din calea războiului izbucnit în Ucraina și au ajuns la București, unde au aniversat 50 de ani de căsătorie. El are vârsta de 89 de ani, iar ea are vârsta de 82 de ani. Vă dați seama prin câte au trecut acești oameni care au fost nevoiți să-și părăsească căminul?

În fața celor doi s-a derulat istoria. Tetiana și Oleksandr au trecut prin Al Doilea Război Mondial, prin dictatura lui Stalin și au fost martorii destrămării URSS. Au trăit istoria recentă. Acum, au fost nevoiți să fugă din Odesa, care este al treilea oraș ca mărime a populației din Ucraina și cel mai important port la Marea Neagră, unul dintre obiectivele strategice ale armatei ruse. În ultimele zile a fost fortificat orașul, iar oamenii care locuiesc în Odesa se pregătesc de invazia armatei lui Putin.

Voluntarii din Sectorul 1 le-au pregătit o surpriză

Cei doi ucraineni au fost găzduiți în sala de sport de la Școala gimnazială nr. 6 din București și voluntarii au încercat să-i ajute pe cât de mult posibil.

„Colegii din DGASPC Sector 1 și voluntarii de la Școala nr. 6 le-au pregătit astăzi o dublă surpriză”, spune Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

Voluntarii i-au surprins, joi – 10 martie, pe Tetiana și Oleksandr cu tort, iar toți oamenii prezenți în sala de sport le-au cântat „La mulți ani!”.

De asemenea, surprizele nu s-au oprit aici. Cei doi au fost anunțați că primesc bilete de tren pentru a ajunge în Germania. Se aflau pe o listă lungă de așteptare, dar au fost informați că vor pleca joi seară. Vor să plece departe de acest război și au decis să plece la rudele din Berlin.

50 de ani de căsătorie sărbătoriți de un cuplu de refugiați ucraineni la București. Voluntarii din Sectorul 1 le-au pregătit o surpriză.

Cookies