5 tone de materiale pirotehnice confiscate în București. Cea mai mare captură din Capitală

24 dec. 2021
96 afișări
5 tone de materiale pirotehnice confiscate în București. Cea mai mare captură din Capitală
5 tone de materiale pirotehnice confiscate în București. Cea mai mare captură din Capitală

Artificiile de revelion sunt frumoase, știm, însă trebuie să tineți cont că daca acestea nu sunt mânuite de cineva calificat, ele pot fi foarte periculoase. Tocmai din acest motiv mare parte din ele sunt interzise, iar polițiștii încearcă în această perioadă să „curețe„ pietele de materialele pirotehnice ilegale.

Înainte de revelion, mulți cetățeni caută să cumpere artificii, pentru a le folosi în noapte dintre ani. Chiar dacă arată frumos, trebuie să ne amintim că aceste sunt ilegale și pot să fie și extrem de periculoare. 5 tone de materiale pirotehnice, au fost confiscate de polițiștii din Capitală.

5 tone de materiale pirotehnice confiscate

În urma unor percheziții efectuate, 5 tone de artificii au fost confiscate de la persoane ce la dețineau ilegal. Materialele pirotehnice erau depozitate ilegal în doua imobile ce se aflau în sectorul 2 din Capitală. Polițiștii au reținut cu aceasta ocazie, trei persoane ce au fost duse la audieri.

Cele 30.000 de artificii urmau să fie vândute în piețele din București. În aceasta perioadă a anului, polițiștii din Capitală, au confiscat aproximativ 10 tone de astfel de materiale pirotehnice. Toate fuseseră aduse ilegal în țară cu scopul de a fi vândute mai departe.

Acțiunea „Foc de artificii”

Aceasta este o acțiune demarată de Poliția Română, ce are scopul de a verifica legalitatea operațiunilor desfășurate de persoanele fizice si persoanele juridice, cu articolele pirotehnice. Aceasta acțiune a fost începută cu o lună în urmă.

Până la momentul actual, s-au făcut verificări la 466 de persoane fizice și juridice autorizate. S-au efectual de asemenea 1.624 de acțiuni în cadrul piețelor, complexelor comerciale sau a altor obiective. Cu ocazia desfășurării acestor acțiuni, s-au identificat 466 de persoane fizice și persoan juridice neautorizate. Ca urmare a acestor acțiuni, au fost întocminte 455 de dosare penale, dosare în care sunt cercetate 531 de persoane. Poliția a aplicat 137 de sancțiuni contravenționale, ce au ajuns la suma toatală de 127.650 de lei.

În urma acestor acțiuni, Poliția Română, a confiscat 44 de tone de materiale pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4 și P. Acestea având o valoare de peste 1.400.000 de lei.

În cadrul acestor acțiunilor, polițiștii lucrează cu specialişti din Ministerului Muncii și Justiției Sociale – Inspectoratele Teritoriale de Muncă și Ministerului Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Cookies