BAZAR

5 tipuri de fotografie pe care le poti realiza intr-un studio foto. Urmeaza pasii vedetelor!

Fotografiile de studio includ toate acele tipuri de fotografie care pot fi realizate intr-un spatiu special amenajat. Pentru a ne opri doar la cateva exemple, poate fi vorba despre fotografii pentru modele, fashion, de maternitate, de produs sau business.

Book fotomodele

Exista industrii, precum cea a modei, in care fotografiile bune pot asigura job-uri importante, platite cu sume substantiale de bani. Fiecare model trebuie sa detina un portofoliu cu fotografii reprezentative, cadre impecabil realizate. La inceput de drum, fetele cu astfel de aspiratii trebuie sa se ocupe singure de aspectele care le pot promova in lumea fascinanta a modeling-ului.

Un „book” trebuie sa fie realizat de un fotograf cu experienta care stie sa puna modelul in valoare, pentru ca urmatorul pas va consta in trimiterea acestuia la agentiile de modeling care le vor analiza si vor face alegeri.

Fotografii fashion realizate intr-un studio foto

Astfel de fotografii au scopul de a pune in valoare articolele vestimentare pe care modelele le poarta, desi poate fi vorba si despre tipul de fotografie beauty al carei scop este sa puna in valoare anumite produse de ingrijire corporala.

In acest caz, modelul este in plan secund, produsele fiind cele pe care se pune accent, insa este important ca modelele sa fie selectate cu grija pentru a putea sa puna in valoare ceea ce poarta.

Fotografia de maternitate

Desi poate fi realizata in locuinta viitoarei mamici, intr-un parc sau oriunde isidoreste protagonista imaginilor, fotografia de maternitate poate fi efectuata si intr-un studio foto. De la vedetele care au dat startul in ceea ce priveste fotografia din timpul perioadei de maternitate si pana la viitoarea mamica a carei imagine nu are nimic in comun cu luminile reflectoarelor, toate isi doresc cadre impecabil realizate.

Rezultate excelente, fie ca este vorba de imagini clasice, precum cea in care tatal isi tine mainile pe burtica mamei, fie despre imagini dinamice sau amuzante, pot fi obtinute doar de catre un fotograf priceput care detine si aparatura profesionala. Studioul de aici indeplineste toate conditiile pentru a oferi cele mai atractive fotografii de maternitate.

Fotografii de produs intr-un studio foto

In acest caz, subiectul principal al fotografiei este produsul care se doreste comercializat. Magazinelor online le sunt necesare astfel de fotografii in care produsele sa fie puse in valoare, chiar daca sunt prezentate de modele, asa cum este cazul magazinelor care vand articole fashion.

Un fotograf cu experienta stie sa obtina cadre din unghiuri avantajoase si sa creeze imagini care sa vanda, prezentand produsele astfel incat sa fie atractive din punct de vedere vizual si functional deopotriva. De asemenea, priceperea fotografului face posibila post-procesarea impecabila, o etapa obligatoriu de realizat care include corectarea imaginilor surprinse de obiectivul foto: lumina, contrast, fundal, eventuale imperfectiuni.

Fotografia de produs poate fi realizata pentru web site, reclama outdoor, diferite cataloage, ambalajele produselor s.a.m.d.

Fotografii business

Nu in ultimul rand, in studioul foto pot fi realizate si fotografii business. Imaginea este foarte importanta in mediul online, insa nu doar aici, motiv pentru care o fotografie care sa puna in valoare calitatile si sa reduca cat mai mult aspectele putin fotogenice, este deja o necesitate. Culorile si atitudinea surprinsa de fotografii pot ajunge la partenerii de afaceri care stiu sa analizeze astfel de detalii si sa decida in functie de ele.

Fotografia business poate fi realizata pentru web site, blog, LinkedIn, diverse articole, cataloage, carti de vizita, e-book s.a.m.d.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button