5 seriale care să vă distragă de la treaba asta cu pandemia. Pentru că uneori mai avem nevoie să ne gândim și la altceva

24 mart. 2021
1514 Afișari
5 seriale care să vă distragă de la treaba asta cu pandemia. Pentru că uneori mai avem nevoie să ne gândim și la altceva
Oana Titică

Am vrut să scriu despre multe chestii azi. Despre cei care acum un an credeau că ‘pandemia ne va face să fim mai buni’ (LOL) și care acum au descoperit în ei instincte ucigașe (cine ar fi crezut?), despre negarea naturii umane - această chestie care pare că nu mai există, pur și simplu,  pentru cei care ne-ar dori închiși în case forever. Despre oamenii care fac poze oamenilor fără mască pe stradă și despre niște băieți de la Constanța care, atunci când a venit poliția să le spargă petrecerea, s-au ascuns în bucătăria restaurantului.

Dar pentru că mai avem nevoie și de o pauză, mai jos aveți o listă de seriale cu care să vă clătiți mintea la finalul unei zile în care v-a explodat creierul de la știri și de la acest tetris pe care autoritățile vor să îl joace cu viața noastră.

Grace and Frankie

Grace și Frankie (Jane Fonda și Lily Tomlin) sunt două tipe de 70+, pe care soții (parteneri într-o firmă de avocatură) le convoacă la cină într-o seară și le anunță că de două decenii sunt îndrăgostiți unul de celălalt și că vor să se căsătorească. Cele două se mută împreună într-o casă pe plaja din San Diego, iar de acolo începe unul dintre cele mai amuzante și relaxante seriale la care vă puteți uita în această situație în care ne aflăm. Grace e o gagică superbă, conservatoare, sarcastică, care bea vodcă cu măsline la orice oră din zi, iar Frankie e o hipioată vegană care pictează și, cu toate astea, se potrivesc perfect. Citatul favorit: ‘I gained another pound today. But I think it’s a pound of knowledge’. (Frankie)

‘I gained another pound today. But I think it’s a pound of knowledge’. (Frankie)

Vikings

Un serial în care toată lumea arată bine și se omoară susținut și sângeros, ceea ce e perfect pentru killer instinct-urile pe care le-a dezvoltat multă lume din București în ultimul an. Ragnar Lothbrok, personaj inspirat dintr-un viking real din istorie, e primul nordic care se duce cu bărcuța hăt până pe coasta Angliei, în Northumbria și încearcă să formeze o colonie acolo. În Vikings, femeile se luptă cot la cot cu bărbații, au drepturi căcălău, independență la fel, iar contrastul dintre ele și femeile creștine din Anglia & Franța – supuse, prostuțe, care n-au pus mâna pe o sabie în viața lor – este superb creat.

Death in Paradise

Mai puțin cunoscut decât anterioarele, Death in Paradise se petrece pe St Marie, o insulă fictivă din Caraibe, în care toată lumea dansează și bea cocktailuri colorate la barul de pe plajă, iar în fiecare episod se întâmplă o crimă. Cel trimis să investigheze crimele este un Detective Inspector din Marea Britanie, care urăște soarele, căldura, transpiră încontinuu și care ajunge să locuiască cu o șopârlă ca animal de companie. Este extrem de haios și doar privitul la peisajele splendide cu plaje fine și albastru de Caraibe o să vă facă să vă simțiți mai bine după ce citiți despre chestii gen ‘rata de infectare’.

The Grand Tour

Când au plecat de la Top Gear, respectiv când Jeremy Clarkson a fost dat afară pentru că devenise prea politically incorrect ca să mai poată fi tolerat (plus că pocnise un producător), cei trei prezentatori (Clarkson, Hammond și May) și-au făcut bagajele și au plecat la Amazon. Așa s-a născut The Grand Tour, cel mai funny show cu mașini, care de fapt nu e despre mașini, ci despre lucrurile bune din viață, despre călătorii și diferențe culturale. Peisajele din fiecare țară vizitată de cei trei sunt completate de umorul lor britanic imens, care vine din inteligența și cultura vastă a fiecăruia, aceste ultime două chestii devenind din ce în ce mai rare dacă analizăm puțin știrile de azi.

The Good Fight

‘It’s all right that the world is crazy, as long as I make my little corner of the world sane.’

Continuarea serialului ‘The Good Wife’, poate mult mai bun decât acesta, ‘The Good Fight’ se întâmplă într-o firmă de avocatură în era Trump și e foarte interesant de urmărit acum, când teoretic era aia ‘s-a încheiat’. Serialul e o lecție foarte frumoasă despre manipulări media și cum punem botul la informații fără să le trecem prin filtrul rațiunii, pentru că unele manipulări sunt atât de subtile încât n-ai cum să le prinzi. Christine Baranski e genială în rolul principal, în special cu replica clasică : ‘It’s all right that the world is crazy, as long as I make my little corner of the world sane.’, perfectă pentru aplicat în zilele de azi.

Nota B365.ro: Nouă Oana ne este veselie de-aia smart care apare taman când te-ar lua nervii ăia marii sau chiar bocitul nervos. Listăm dovezi mai jos, conform (deja) unui obicei foarte sănătos:

Cookies