5 lucruri pe care le poți face în București, în acest weekend

30 ian. 2021
107 afișări
5 lucruri pe care le poți face în București, în acest weekend

Știm că te-ai plictisit să stai în casă, să te uiți la filme sau seriale și să tot comanzi mâncare la ușă. Dar vine întrebarea: ce pot să fac în acest weekend, în București? Avem noi 5 idei pentru tine, dacă nu ești inspirat.

1. Ieși la alergat

Păi, cum? Abia s-au deschis restaurantele și eu mă duc să alerg, în frig? Da! O să ajungem și la restaurante, ai nițică răbdare.

Prognoza meteo de sâmbătă ne indică o temperatură maximă de 8 grade Celsius, ceea ce este suficient. Te echipezi la prânz cu haine termice și ieși să te dezmorțești după atâta work from home și mâncare comandată. Poți să ieși să alergi pe lângă casă, câteva minute, ori poți să-ți faci un traseu pe Calea Victoriei, să admiri clădirile (pe care în mod normal nu ai timp să le analizezi, fiind tot timpul cu gândul în altă parte), să te intersectezi și cu alți oameni „nebuni” care aleargă pe vremea asta și cu bicicliști. Ține doar de tine ce vrei să vezi prin minunatul nostru București în timp ce alergi.

2. Hai la teatru

Dacă nu te simți sportiv sau „running is my life”, te poți duce la o piesă de teatru – acum că s-au redeschis teatrele și spectacolele nu mai sunt doar online. Noi am căutat și am găsit câteva piese care se țin în weekend. De exemplu, sâmbătă – 30.01.2020, te poți duce cu copiii la „Mateiaș gâscarul” la Teatrul de Animație Țăndărică – Sala Lahovari. Iar duminică – 31.01.2020, îl poți duce pe cel mic la „Capra cu trei iezi”, tot la la Teatrul de Animație Țăndărică – Sala Lahovari. Noi am găsit piesele de teatru aici, CALENDARUL COMPLET (să fii atent la oraș, nu toate piesele de teatru au loc în București).

3. Muzeele din București

Dacă nu ai apucat să mergi pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române la muzeele şi casele memoriale din structura Muzeului Municipiului Bucureşti (MMB), în acest weekend o poți face. Poți vizita Palatul Șuțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul George Severeanu, Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, Colecţia de Artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Muzeul Victor Babeş, Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici şi Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Sau, de ce nu, încearcă la Muzeul Grigore Antipa din București, unde sigur o să te plimbi cel puțin o oră și jumătate și nu o să-ți pară rău când pleci acasă.

4. Ți-era dor de cinema?

Nouă ne este extrem de dor de mersul la cinema și de vibe-ul din sala în care se proiectează filmul pe care doream să-l vedem de multă vreme. Pentru că abia au fost redeschise și sălile de cinema, să știi că nu toate s-au grăbit să facă acest pas. Așadar, poți merge să vezi un film în weekend la Happy Cinema, Cinemateca Union și Cinema Elvire Popescu, toate în București. Am găsit programul pe Cinemagia, mai trebuie doar să te hotărăști ce film vrei să vezi și dacă să mănânci floricele cu sare sau cu caramel.

5. Papa bun la restaurant

Eheee, după toate activitățile de mai sus, trebuie să ne bucurăm și papilele gustative. Mai știi cum este să intri într-un restaurant, să te pui la masă, să-ți dai geaca jos și să nu dârdâi precum piftia? Și noi am uitat. Așa că hai să ne simțim bine, cu muzică în surdină, mâncare caldă și fără să mai facem țurțuri la nas, la restaurant! Poate deja ți s-a făcut poftă citind rubrica noastră „Mănânc pentru tine”. De aceea, poți încerca la restaurant Coaste de porc afumate la fum de fag sau Chifteluțe de vită cu sos marinara, parmezan, pătrunjel. Ideea este să scapi de pijamale, să te îmbraci frumos și să te bucuri de statul la căldură, în restaurant. Bon Appétit!

Cookies