5 idei de cadouri de Paște

29 mart. 2023
718 Afișari
5 idei de cadouri de Paște
5 idei de cadouri de Paște | Foto: Oana Titică

În fiecare an, apropierea Paștelui e o perioadă de încercare psihică majoră pentru persoanele predispuse către a transforma orice eveniment festiv în bătălia de la Waterloo și, în consecință, a se stresa corespunzător.

O dată, dacă ești persoana care organizează masa festivă – Napoleonul Paștelui cum ar veni –  planificarea meniului e primul factor de panică. Pentru un simplu prânz, ai nevoie de o strategie complexă, fiindcă: un sfert din invitați nu mănâncă miel, un sfert sunt vegani, gagicul nou al lui sor’ta are atât o situație cu glutenul, cât și una cu IQ-ul, iar dacă aveți o familie în care se trăiește veșnic – cum am eu – aveți inclusiv un număr impresionant de bunici diabetici care totuși vor desert. Așa că trebuie să învățați cum să faceți cheesecake cu xylitol sau ceva de genul.

Iar după ce ți-a luat foc capul de la atâta gândit la rețete, și ai reușit să întocmești un plan pentru duminica Paștelui, rămai cu încercarea numero dos, respectiv CADOURILE pascale.

Spre deosebire de cadourile de Crăciun, care sunt mai ușor de rezolvat și poți să scapi întotdeauna cu ceva generic precum ‘o cană mai scumpă’, cadourile de Paște sunt mai dificil de achiziționat. Probabil și fiindcă sunt o chestie destul de nouă în cultura noastră și fiindcă pare că există un fel de presiune să găsești ceva care e și primăvăratic, simbolizează și renașterea și natura și blabla. Și pentru că cea mai bună inspirație e cea directă, am făcut inclusiv un sondaj printre prietenele mele să aflu ce și-ar dori ele să primească, apoi să împărtășesc cu voi înțelepciunea adunată.

1. Iepure ceramic gigantic

E ceva ce nu mi-ar fi dat prin cap niciodată, fiindcă animalele supradimensionate din porțelan sperie pe oricine în drum spre veceu noaptea, dar o prietenă mi-a mărturisit că ei i-ar plăcea să primească un set de iepuri decorativi, cu care să orneze masa de Paște

Deși mi se pare periculos, fiindcă atunci când se îmbată mesenii există riscul să pocnească cineva iepurele din greșeală și să ajungă cioburi în pască, recunosc că o masă cu iepuri probabil arată festiv. Îl găsiți, cu tot cu familia lui, aici.

5 idei de cadouri de Paște
Sursa foto: Nobila Casa

2. Lumânări parfumate

Într-o încercare de modernizare a familiei, anul trecut cineva i-a dăruit unei bunici o lumânare parfumată superbă. Bunica a mulțumit, a zis ‘vai, mamă, ce lumânare frumoasă’, și a purces în a face ceea ce ar face orice femeie în vârstă, respectiv să meargă cu lumânarea parfumată cu piersici și ylang ylang la biserică, să o aprindă la slujbă, apoi să o lase la ‘morți.’, în amintirea bunicului care s-a dus la cele sfinte.

5 idei de cadouri de Paște
Lumânare Flair Scent | Sursa foto: flairscent.ro

Așadar, lumânări parfumate faceți cadou de la 80 de ani în jos. Preferatele personale sunt cele de la Flair Scent și Miss Mary A Little (cyclamens and amber și patchouli & leather sunt cele mai frumoase arome care au intrat vreodată în casa mea, care de obicei miroase a câine ud). 

5 idei de cadouri de Paște
Sursa foto: Miss Mary a little

3. Lenjerie de pat din in alb, cu broderie

Știu că lenjeria de pat e o chestie destul de intimă și poate fi problematic să dai un astfel de cadou, dar e ceva ce multora le place să primească – lenjerie albă din in prespălat, cu broderie în stil vintage, perfectă pentru vară, care te face să te simți ca într-o vacanță permanentă. Sentiment care mi se pare că ar trebui urmărit mereu.

Găsiți așa ceva pe I’m Cotton You

5 idei de cadouri de Paște
Sursa foto: I’m Cotton You

4. Orice de la Gothic Fairy

De la cazane decorative cu ‘Witches be crazy’ la statuete cu pisici sinistre, aici o să găsiți tot ce ar fi pe placul unui goth adevărat sau cuiva care doar a ascultat la un moment dat Metallica în liceu. Pe lângă cadouri, probabil o să vreți să luați și pentru voi un preș cu ‘shoes off, witches’. Le găsiți pe toate aici.

5 idei de cadouri de Paște
Statueta „pisicuță dormind” | Sursa foto: Gothic Fairy

5. Set farfurii

Deși dețin mai multe farfurii decât orice altă persoană pe care o cunosc, întotdeauna mă bucur când primesc farfurii noi și frumoase. Poate că acesta este blestemul care ne urmărește pe cei care gătim mult – dacă vedem orice de porțelan în fața ochilor, începem să ne gândim la cum o să arate tocănițele în ele.

Preferatele pentru anul ăsta sunt aceste frumuseți de la Christian Lacroix, disponibile la Simona’s, dar și – ca în fiecare an -orice cu motive de primăvară de la Villeroy&Boch.

5 idei de cadouri de Paște
Farfurie de prezentare Christian Lacroix | Sursa foto: Simona’s

Atât pentru situații pascale de anul ăsta, ne mai auzim pe subiect când încep nunțile.

Nota B365.ro – Tot Oana, mai jos

Cookies